7 entry daha
  • scorsese'nin cekerken tum gucunu harcadigini soyledigi, calisma temposundan bahsederken "boyle calismaya 'ya hep ya hic' diyorum ben; son gucunuzu ve bildiginiz her seyi kullanir, is bittikten sonra siz de bitersiniz ve sonra yeniden dogmak ve bastan baslamak zorunda kalirsiniz" dedigi filmdir. new york new york isimli muzikalini cektigi donemin ardindan cok yorgun argin olan scorsese'ye bir hastanedeyken robert de niro gelip senaryoyu sunmus, yapalim edelim diye tutturmustur.

    (simdi gidip kutuphaneden "scorsese on scorsese"yi almis ve hatta bir gun icinde tuketmisim, icinden bu filmle ilgili eglenceli bir trivia gorup sozluge aktarayim demisim, ama bak sen su ise, daha evvel imdb'de varmis zaten bu. ama imdb'deki versiyonu yanlis oldugundan ben yine de aktarayim asagiya)

    filmde robert de niro'nun "didcu fak mayvayf?" diye joe pesci'yi sorguladigi sahnede (ki bilenler bilir, robert deniro antolojisinde en azindan "yu tolkin tu mi?" kadar onemli bir sahnedir), scorsese bir turlu joe pesci'nin tepkisinden memnun olmaz. "olmuyor, olmuyor, olmuyor! lanet olsun!" der (herhalde). deniro'ya durumu sikayet edince deniro "sen baslat kamerayi oynat gerisine karisma arkadasim" der, martin eyvallah ceker, icinden "hadi bakalim görelim ne yapacaksin pabucumun artisti" diye düsünür (galiba). kamera pesci'yi cekerken deniro sorar,
    "did you fuck your mother?"
    bu sebepten filmde joe pesci'nin o sahnedeki performansina ve mimiklerine dikkat edilmelidir.
    (imdb'de "did you fuck your mother?" fikrinin scorsese'den ciktigi soyleniyor ama yanlis, cok yanlis...)
135 entry daha
hesabın var mı? giriş yap