2 entry daha
  • 'turkiye'de dipte sag sol, sol da sagdir' seklinde ozetlemek curetinde bulundugum temel dusunce 'kucukomer kulliyati'nin belkemigini teskil eder.. iktisadin economics degil de political economy olarak anildigi gunlere selam dururcasina iktisadi analizi politikayla iliskilendirir ve ozellikle cumhuriyet sonrasi turkiye'nin politik haritasini tespit etmeye calisir.. buna gore, ulkenin gidisatinda etkili olan iki kamptan chp merkezli olani gosterildigi ya da sanildigi gibi ilerici degil muhafazakar, dp merkezli ana akim ise aslinda ilerici bir cizgiyi temsil eder..

    usluptan biraz sinifta kaldigindan mutevellit yazilarini okumak zordur ama okundukca bugun ikinci cumhuriyetci tayfanin ya da birikim cevresinin temel tezlerinin nuvelerine erismek mumkundur, bu baglamda saglam bir dusunurdur kendileri.. gormezden gelinmis, onemsenmemistir, bu da memleket entelicansiyasinin yuzlerce ayibindan biridir yalnizca..

    bir de talihsizlik var ki insan neye baglayacagini sasiriyor.. asistanligini yapmis az sayida talihli sahsiyet soz konusudur ve bunlardan ikisi mahir kaynak ve asaf savas akat'tir.. bu kayayi da okuyan istedigi yere dayamakta serbesttir..

    son dipnotu dusmesem eti cin tanrisi carpar beni, kendisi iktisata giris dersi verirmis zamaninda ve ilk derste sinifa gelip soyledigi ilk sey su mealde bir sey olurmus:

    "sunu dusunun arkadaslar.. su anda sizin yasinizda ve belki sizden daha zeki bir insan koyunde koyun gutmekle mesgul.. neden o degil de siz buradasaniz?..."
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap