4 entry daha
  • ya tamam macintosh mantıgını severim, ezelden beri. hani böyle yenilikler ufak cinlikler falan hoş şeyler de...ama bu magsafe olayına kılım abi.

    şahsen sabit kullanacaksam asla pil takılıyken şarja takmayan cinsten bir insanım. bütün laptoplarımı böyle kullandım. diyeceksin ki "elektrik kesilir burası türkiye, alete bi zeval gelirse pilden çok daha fazla masrafın olacak" doğrudur. buna da diyecek lafım yok. yine de yaşadığım yerde elektrik kesilmesiyle, bu magsafe'in işe yarayacağı varsayılan kazaların (kablo dolanması, takılıp düşme vs.) oranlaması bu riski almamın mantıklı olduğunu gösterdi. misal maci pilsiz kullanırken elektrik kesilme sayısı 10 ise, magsafe in işe yaradaığı okkkazyonlar 0.5 tir hatta doğruyu söyleyim 0dır. ayrıca pil takılı değilken her osuruğa çıkmayan bişey olsaydı; mesela bebek pipisine ya da armut sapına takılıp çıkmasaydı nice çalışmam heder olmaz, nice downloadlar yarım kalmazdı.

    diyeceksin ki "pil teknolojisi değişti şarjdayken çalışınca bişey olmuyo".işte buna karşıyım.hem de zabaha kadar karıyım. coconut battery adlı programla pilin durumuna bakıyorum; mac 36 aylık olmuş, 410 şarj yemiş, pilin tam kapasitesinin şu anda %96 sını kullanabiliyorum. ki bence gayet iyi bir oran. benden sonra mac alıp da şu anda ancak 30dk şarjı giden nice bebeler telef oldu priz ararken...

    özet geçecek olursam, mnakoyim magsafein.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap