4 entry daha
  • uzun zamandır beklenen korku filmlerinden biriydi bereavement. 2011 abd yapımı ve "killer" temalı film, ilk çıktığı zaman imdb de 7 küsur puandaydı. ama şimdi 5.7 ve ne yazık ki bu puanı hakediyor. filmin en büyük eksisi sonu. çünkü filmimizin anlamsız ve izleyiciyi tatmin etmeyen bir sonu var. bereavement, izlemeseniz de olur bir film. 5/10.

    film 90 lı yıllarda geçiyor. küçük bir kasabada 4 yıl önce fiziksel acı hissi olmayan altı yaşında bir çocuk kaçırılır. öte yandan ailesini yeni kaybeden 17 yaşındaki allison, aynı kasabada yaşayan amcasının evine taşınır. aynı günlerde kasabada genç kızlar kaçırılmaktadır.

    filmde yoğun şiddet ve kan var. öte yandan film bittikten ve altyazılar geçtikten sonra kısa bir ek sonu daha var, belirtelim. ama yok, o son da filmi kurtarmıyor.

    --- spoiler ---

    filmi sonuna kadar izlememin nedeni "bakalım adamın derdi neymiş?" idi. adamın konuştuğu gölge, bizon kafası, çocuk martin'in durumu. film bunlardan hiç birini açıklamadan sona erdi. sadece 90 dakika bol bol kadın çığlığı ve kan banyosu izledik. öte yandan filmdeki neredeyse bütün karakterler öldü. sağ kurtulanın olmadığı korku filmi olur mu? ayrıca martin'in 4 yıldan beri neden kaçmadığını da merak ettim. bir de katilin neden cinayetlere 4 yıl sonra başladığını. 4 yıldan beri kadın kesiyor olamaz mutlaka o küçük kasabada yakalanırdı.

    teknik olarak başarılı sayılabilir. çekimler, müzikler, renkler iyiydi.

    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap