• 1. uyku düzeninizi çok iyi ayarlayın çünkü abartmayı düşünüyorsanız uykuya ciddi anlamda ihtiyacınız olacak.
    2. yer kalmadı diye üzülmeyin ve filmin başlamasına 30 dakika kala kapıda bekleyin. yorgunluktan harap ve bitap düşmüş birisi kesin çıkagelip biletini satmak isteyecektir.
    3. kesinlikle biletleri rezervasyonla alın çünkü gerçekten ucuza geldiği hissediliyor.
    4. film aralarında ucuz yerlerde yiyin. söz gelimi ayak üstü midye kokoreç türü yerler hem çok hesaplı hem de çok uygun çünkü iki hafta boyunca biletler dışında yaptığınız harcamaları toplayınca ortaya çıkan rakam gerçekten korkunç boyutlara ulaşıyor.
    5. vizyona girmesi muhtemel filmleri önceden kestirmeye çalışın ve onları nasılsa daha ucuza görebileceğiniz için gitmeyin.
    6. program yaparken iki film arasında kararsız olursanız filmlerin vcd veya dvd'de bulunup bulunmadığını araştırın. bu konudaki en iyi iki kaynak amazon.com ve kadıköy the end vcd'dir. piyasada bu şekilde bulamayacağınıza gidin.
    7. film kaçırdığınızda üzülmeyin. festival bu; isteseniz de bütün filmleri görebilecek kadar ne mali açıdan ne vakit açısından ne de bünye açısından yeterli olamayacağınız gerçeğini aklınızdan çıkarmayın.
    8. roll dergisinin festival özel sayısı tavsiye konusundaki gelmiş geçmiş en güzel kaynaktır; ayrıca festival kitapçığı da oldukça başarılıdır.
    9. emek sinemasının balkonunda arka koltuklardan film izlemek çok kasar. benzer şekilde atlas sinemasının localarında da kenar koltuklar çok kötüdür. bilet almak istediğiniz zaman biletçiye nereden istediğinizi kesin belirtin. rexx sinemasının balkonu oldukça başarılı, emek sinemasının en arka koltukları da çok keyiflidir.
    10. yaşaması oldukça zor olan bu şehirde bu kadar sağlam bir aktivite olduğu için istanbul film festivalinin değerini bilin.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap