6 entry daha
  • toplumsal işgücünün kalite ortalamasını etkileyen bir faktör olarak da tanımlanabilir.

    şöyle ki:

    ajdar anık, bilindiği üzere, makine mühendisliği bölümü mezunu olup, eğer istese ve şartlar müsait olsa bu mesleği icra edebilecekken, yarattığı efemine erkek ile dominant kadın arası sentez bir kişilikle televizyon ekranlarında şaklabanlık yapmayı tercih etmiş bir insan. burada anık'ın, gerçek kişiliğinden ziyade, olduğunu sanmamızı istediği kişi önemli, ki bence de, aslında çok da öyle olmadığı halde, gerizekalı bir tip yaratıp, bu tipin gerçek olduğuna inanmamızı istiyor. hadi inanalım.

    anık, zamanında, muhtemelen sadece istemiş olduğu için trakya üniversitesi makine mühendisliği bölümünü kazanmış ve bu bölümden mezun olabilmeyi de başarmış olduğu gibi, benzer şekilde eğer istemiş olsaydı, şu anda, faraza gıda üzerine çalışan bir işletmenin üretim mekaniğinin başındaki kişi olabilirdi.

    burada sorun şu: bugünkü ajdar anık'ın zihnimizdeki karşılığı, gündelik hayatta karşımıza çıkacak olsaydı, bu kişiliğe ve meslek icrasına ne kadar güvenebilirdik; ürettiği bir gıdayı tüketebilir, bakacağı bir adli davadan adalet bekleyebilir, hasta olarak kendisine muayene olabilir miydik?

    zurnanın zırt dediği yer şurası: toplumsal işgücü dinamiğinde, herhangi bir kişinin, herhangi bir paye edinirken, gerçekte bir ajdar anık olup olmadığını denetleyecek sağlıklı bir mekanizma yok malesef.
hesabın var mı? giriş yap