34 entry daha
  • this is my investigation diyor mark knopfler. sizlik bir şey yok diyor. ama ben de alınıyorum üzerime işte n'aparsın. aynı söz-müzikle benim soruşturmam da, ama hikayesi farklı. her neyse...

    bu arada ingilizce bilmeyen ya da sözleri anlamayan biri dahi, bu parçayı dinlediğinde kendi içinde bir hesaplaşmaya gider bence. insanlar kendileriyle hesaplaşsınlar diye yapılmış sanki müzik.

    anlatıyorum. yaz kızım.

    üniversite döneminde sınav gecelerinden birinde bu parça denk gelmişti. shuffle'ın itliği. hani soruşturma falan diyor ya, hah işte, polis baskını gibi geldi bir anda. kapıyı kırıp daldı swat team sanki. ne zamandır dinlememiştim. 5-6 saat aralıksız dinledim. acısını çıkardım. ama ne acı. ağzıma sıçtım o gece. döve döve konuşturdum kendimi. ben sustukça, notaya bastı mark. bi' bateri vurdu, bi' piyano. ağzımı yüzümü dağıttım. halbuki ne de tatlı başlamıştı müzik. güzel günleri hayal eder gibi. gözlerimin içi parlamıştı ilk 4 notada. sonra gerçekleri tek tek saydı. suçlamaları dinledim sanki. sonra sertleşti giderek. her tarafı aradılar. bütün eşyaları alt üst ettiler. sonunda bulundum. her şeyi ben yaptım dedim. kabul ettim tüm suçlamaları. itiraf ettim suçumu. naifliğimi de yazın dedim. inandığımı da yazın, güvendiğimi de, sevdiğimi de dedim. hepsini ben yaptım dedim. en baştan beri böyle planlıyordum dedim. taammüden. nitelikli halden ceza arttırımına gidilmesi gerekir dedim. yazdılar. sicilime işlendi. nereye gitsem bunlar da benimle geldi.

    şimdi; inanmak, güvenmek ve sevmekten sabıkalı biri olarak devam ediyorum hayatıma. yıllar geçiyor bir yandan. soruşturma üzerine soruşturma. her tekrarda "aha yine geldiler!" diyorum artık alışmış bir halde. sonra kapatıyorum gözlerimi. çekiliyorum bir köşeye. ne var ne yok çıkarıyorum ortaya sakince. telaş, korku, heyecan yok. sahneler hep aynı ne de olsa.

    ortalık durulduğunda hafiften bir güneş hüzmesi giriyor odaya. tozları görünür kılan cinsten. temizliyorum yeniden her şeyi büyük bir özenle. gönlümde bahar temizliği var gibi. açıyorum bütün pencereleri. derin bir nefes alıyorum. mayıs gelmiş. akşam üstü cıvıltıları eşliğinde, hafif bir esintinin üzerine bırakıyorum kendimi. arınmış bir halde.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap