3 entry daha
  • stratovarius power metal alaninda tarzini olu$turmu$ ve 90'larin sonundan itibaren bircok taklidi bulunan a$iri melodik finlandiya'li bir gruptur. adini stradivarius'dan alir.

    grubu orjinal kilan catchy besteleri, yetenegi tarti$ilsa da farkli bir olayi oldugu kesin olan gitarlari ve kari gibi ince tonlu ancak kanimca ho$ erkek vokalidir.

    grubun ba$ini ceken timo tolkki son yillarda onemli bestelere imza atamasa da black diamond, forever, visions ve destiny gibi e$i bulunmaz $arkilar yapti grup icin.. gitar konusunda satriani-malmsteen severlerce hor goruldu ancak cok yuksek hizlarda attigi sololar kanimca enfestir ve her onune gelen calamaz bunlari. (bkz: speed of light) grubun vokalisti timo kotipelto yuksek oktav araligina sahip falsetto bir adam, seveni de cok nefret edeni de.

    stilleri genel olarak cok hizli davul uzerine yine hizli ve kari$ik gitar+klavye sololari olarak ifade edilebilir.

    grubun mazisi 80'lere uzansa da, malmsteen'le uzun yillar cali$mi$ jens johansson ile running wild davulcusu jorg michael'in gruba katili$inin ardindan avrupa'da buyuk sukse yapmi$tir bu donem cikan episode albumu orkestral ve beste yonunden cok cok iyidir.. bir yil sonra cikan visions albumu episode'dan daha iyi kayit kalitesiyle beraber episode kadar degerli ve eglenceli bir albumdur, riff bakimindan tolkki'nin yaraticiliginin zirvesinde oldugu soylenebilir. bu donemde guney amerika, japonya ve elbette avrupa'da gelen buyuk $ohret gruba cok me$hur destiny albumunden ba$layarak du$u$e maloldu.. timo tolkki bu kadar $ohreti kaldiramayarak delirdi. akil hastaneleri ve alkol komalariyla gecen 8 yilda 4 album cikardilar ve bir kez resmen dagildilar..

    grup yakinlarda stratovarius albumunu cikardi, fanatik dinleyici kitlesine ho$ gelen bir album olsa da o $a$ali gunlerinden cok uzaklar artik.

    heavy metal adina visions of europe gibi cok iyi bir live album kaydetmi$likleri de vardir 97'de.
180 entry daha
hesabın var mı? giriş yap