8 entry daha
  • derin duygu ve kesin zekayı aynı bünyede barındırabilecek olan, bilimsel, duygusal ve psikolojik temelli olgulara ileri derecede ilgi ve merak duyan, çokça okuyan araştıran bu meraklı kişilikler aynı zamanda kendi içilerinde pek çok karşıtlıkları da barındırır.
    balık ikizleri, ikizler de balığı beğenmez.
    bu nedenle akıl-duygu ikilemleri, iç çatışmaları eksik olmaz. kendi iç çatışmalarından gerçek dünya ve diğer insanlarla doğru düzgün ilgilenemez.

    kendine ait bir hayal-düşünce dünyası vardır. genel anlamda pozitif-sempatik bir tutum sergileseler bile içlerinde karamsar sayılabilecek tiplerdir.
    tepelerinin tası atarsa bir anda diyeceği sözü esirgemeyen, kılıç kuşanan korkusuz savaşçılara dönüşebilir.

    düşünceler içinde yaşar. spor yaparlarsa iç konuşmalarını biraz azaltabilirler.
    belagat yeteneği gelişkin, sözlü ve yazılı olarak kendini iyi ifade edebilen konuşmacı ya da yazarların çıkması olasıdır aralarından. aslında o yazıyı kendi iç konuşmalarını dindirmek amacıyla yazar. çünkü düşünceleri çok dağınık, zihni aktiftir. dağınık zihni yüzünden bazen günlük işleri sekteye uğrayabilir. yazı kafasındakileri bir düzene koymasını sağlar.

    tek gerçek merakı varoluş ve kainattı anlamaktır. öğrendiği herşeye sorularının cevabı olabileceği umuduyla yaklaşır. kafasındaki soruların cevapları üzerine uzun mesai harcar, taşları yerine oturtma saplantısı yüzünden kimi zaman sabahı edemez. bu nedenlerle tasavvufa eğilmesi mümkündür.

    insanların duygularının nedenleri üzerine kafa yormayı sevdiği için de herkesi dinler, herkesi anlamaya çalışır, herkesi hisseder. aralarından yetenekli sorun çözücüler çıkabilir.
    söylendiği gibi güvenilmez de değildir. sadece biraz havai ve başına buyruk davranabilir. genel itibariyle uyumlu kişilikleri olduğu için kolayca ikna edilebilir.

    başak burcu (merkür'ün ayağı yere basan çocuğu) esnek, akıllı ve kararlı olması sebepleriyle onlara mis gibi gelir. bulunduğu kabın şeklini alan su ve hava gurubundan uzak durması gerekir zira onlar da kendi gibi kararsızdır.

    2019 edit: başak burçları b.k gibi geliyormuş. bu gruptakiler 30’undan sonra ikizlere dönüyor. 30’dan sonra sizi ikizler, kova, terazi ya da yay filan paklar. yay evet, en güzeli de o!
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap