5 entry daha
  • neil gaimanın şaheser sandman'inde de benzeri bir olay yaşanır. uzun süre bir fanusta yanlışlıkla death'in yerine hapsedilen dream, kurtulur kurtulmaz realm'ini yeniden yaratabilmesi için kendisine ait eşyaları aramaya başlar ve bunlardan bir tanesinin cehennemdeki yaratıklardan birinin eline geçtiğini öğrenir. velhasıl cehenneme gider. bilimum cehennem ahalisi, zebanisi ve yöneticisinin gözleri önünde bu yaratıkla adilce bir müsabaka yapmayı kabul eder. akıllara zarar veren bu müsabakayı orijinal ingilizce metniyle ve türkiye'de yayınlanmış olan türkçe çevirisiyle vermekten ziyade, kendi ifadelerimle dillendirmekte bir beis görmüyorum:

    "vahşi bir köpeğim, acımasızca parçalayan" dedi kibreden…
    "atlı bir avcıyım, vahşi köpek avlayan" dedi düş gören…
    "at sineğiyim, atı gözünden sokan" dedi kibreden…
    "ağını örmüş örümceğim, sinekle beslenen" dedi düş gören…
    "kara bir yılanım, örümcek yiyen" dedi kibreden…
    "kızgın bir boğayım, yılan ezen" dedi düş gören…
    "kasap bir virüsüm, hayatı yok eden" dedi kibreden…
    ve düş gören, bu anda şiddeti ve yok edişi gördü ve "bana saldırana saldırsam, ne farkım kalır ondan" dedi kendine ve değiştirdiği taktiği
    ve
    "yeni bir dünyayım, yaşam fışkıran" dedi düş gören…
    "nova’yım tüm gezegenleri patlatan" dedi kibreden…
    "evrenim" dedi düş gören, "yeni gezegenler yaratan…"
    "antimaddeyim, her şeyin sonuyum, karanlığım" dedi kibreden…
    "umudum…" dedi düş gören ve bir fidan dikti orada ve anlattı ne aradığını ve sahte önemseyen, bulamadı diyecek başka bir söz ve silindi gölgesi aynadan.

    görüldüğü üzere burada da bir ali cengiz oyunu vardır. ancak 1001 gece masalları'nda olduğu gibi, fiziki değişimler yaşanmamış, mücadele fikri bazda yürütülmüştür. benzeri atışmalar 8 miles'da da göze çarpar. ve dolayısıyla emineme de konuyla ilgili olarak buradan bir selam göndermemizi gerektirir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap