5 entry daha
  • uygulanması siyasal islamcıları mı mağdur etti, uygulanmaması siyasal islamcı olmayanları mı mağdur etti, düşündüm düşündüm cevab veremedim.

    kaynak

    --- spoiler ---

    ...
    2. tarikatlarla bağlantılı özel yurt, vakıf ve okullar devletin yetkili organlarınca denetim altına alınarak tevhidi tedrisat kanunu gereği meb'e devri sağlanmalıdır.
    ...
    4. cumhuriyet rejimine ve atatürk devrimlerine sadık aydın din adamları yetiştirmekle yükümlü milli eğitim kuruluşlarımız tevhidi tedrisat kanununun özüne uygun ihtiyaç düzeyinde tutulmalıdır.
    ...
    6. mevcudiyetleri 677 sayılı yasa ile men edilmiş tarikatların ve bu kanunda belirtilen tüm unsurların faaliyetlerine son verilmeli, toplumun demokratik, siyasi ve sosyal hukuk düzeninin zedelenmesi önlenmelidir.
    ...
    11. aşırı dinci kesimin türkiye'de mezhep ayrılıklarını körüklemek suretiyle toplumda kutuplaşmalara neden olacak ve dolayısıyla milletimizin düşmanca kamplara ayrılmasına yol açacak çok tehlikeli faaliyetler yasal ve idari yollarla mutlaka önlenmelidir.
    ...
    17. ülke sorunlarının çözümünü "millet kavramı yerine ümmet kavramı" bazında ele alarak sonuçlandırmayı amaçlayan ve bölücü terör örgütüne de aynı bazda yaklaşarak onları cesaretlendiren girişimler yasar ve idari yollardan önlenmelidir.

    --- spoiler ---
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap