4307 entry daha
  • dünya'nın anlamsız gerçekleri. mesela nedir? sadece 10 milyar dolar ile tüm dünya'daki insanların arıtılmış suya erişmesini saglayabiliyoruz. yani her yıl binlerce insanın ölmesi çok küçük bir para ile engellenebilir. paranın kucuklugunu anlamak için, mesela olimpiyatlar on milyara düzenlendi. mesela türkiye yılda yetmiş katını kazanıyor hatta başbakanın hortumladigi söylenen para bile bu paranın sekiz on katı.

    bunu geçtim bu dünyada alzheimer tedavisi bulunsun diye ayrılan para viagra türü ilaçların geliştirilmesi için ayrılan paranın yarısı bile değil. mesela psikiyatrik hastalıklar için ayrılan para sadece ruj satış rakamlarına bile yetişemiyor.

    ve hatta olmekte olan dünya'yı kurtaralım, tüm enerji temiz olarak sağlansin dersek dünya'nın sadece bir yıl güzellik ürünleri kullanmaması yeterli parayi sağlıyor. hatta buna da gerek yok. dünya henüz telafi edilecek kadar iyi durumdayken (2010, artık dursak da okyanuslar atmosferi otomatik olarak ısıtmaya devam ediyor) herseyin önüne iki yılda geçmek mümkündü ancak sırf çin ve amerika'nın inatlasmasi önlem paketinin uygulamaya konulmasını engelledi. yani ülkeler karizma çizilmesin , taviz vermeyelim demek için gelecek nesillerin belki de ölümünü kabul ettiler.

    ve hatta facebook gibi elle tutulmaz ve illa ki bir gün sonu gelecek olan web sitesi birkaç ülkeyi birden üzerindeki milyonlarca insanla satın alabilecek durumda.

    dahası da var, yazacağım dogruluklarindan emin olunca ama bugünlük yeter..

    devamı ve çok daha ayrıntılı versiyonu için (bkz: #40750930)
37503 entry daha
hesabın var mı? giriş yap