8 entry daha
  • ankara'nin banliyolerinden. ankara'nin batisinda ve yaklasik 30 km uzagindadir.
    1938'e kadar 30 kusur hanelik kucuk bir koy iken, ataturk'un emri ile yerlestirilen 100 hanelik romanya gocmenleri ile buyumus, gelismis, renklenmistir. sehrin sembolu olan laleyi de getiren bunlardir. her sene mayis ayinda lale festivali duzenlenir. 1983'te ilce, 1988'de merkez ilce olmustur.
    sincan halkini incelerken 90* oncesi ve 90* sonrasi diye iki dilimde incelemek gerekir.
    90 oncesinde, turkiye'deki herhangi normal bir ilce olan sincan, hayat pahaliliginin en onemlisi oldugu bazi sebepler yuzunden, ankara'dan dar gelirli isci ve memur kesmin gocune ugramistir. nufus 80-90 binlerden 300 binlere cikmistir. bununla beraber, yasam da zorlasmistir sincan'da, zira bu gocenler genellikle dinden bihaber yobazlar, agizlarinda bir ulkuculuk turkusu tutturmus olan fasist insanlardir.
    belediye baskanlari da cok ilginc insanlardir sincan'in. eski baskanlardan aziz gursoy mesela bir zamanlar turkiye'nin futbol gundeminde kendinden cok soz ettirmisti sike olaylari ile. bekir yildiz'in ismi ise tanklarla beraber anilir oldu, ayni zamanda kendisi refah-yol hukumetinin sonunu, ve refah partisinin kapatilmasini tetikleyen insan olmustur kendi kanimca.

    not: abdurrahim karakoc uzun bir sure sincan'da (fatih mahallesi) ikamet etmistir.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap