24840 entry daha
  • israfını eleştiriyorsun, beyaz sarayın 40* katı büyüklüğünde saray yapıyor.
    polis şiddetini eleştiriyorsun, iç güvenlik yasası çıkartıyor.
    otoriterliğini eleştiriyorsun, başkanlık sistemini getiriyor.
    ekonomi politikalarını eleştiriyorsun, merkez bankasına ekonomi dersi veriyor.
    ahlakını eleştiriyorsun, davutoğlunun şeffaflık paketini bile engelliyor.
    yolsuzlukları eleştiriyorsun, ayakkabı kutularındaki paraları faiziyle iade ettiriyor.
    dış politikasını eleştiriyorsun, vatikanın dahi yalanladığı açıklamalar yapıyor.
    kutuplaşmayı eleştiriyorsun, kendini alkışlayanı halkı kin ve düşmanlığa tahrikten yargılatıyor.
    taraflılığını eleştiriyorsun (cumhurbaşkanıyken), fermuarımın açılışına bile katılıp oy istiyor.

    işte bu yüzden, diyanetin şaşaasını eleştirince de, zırhlı mercedesi diyanete geri vermekle yetinmeyip üstüne uçak tahsis etmeye çalışması doğal. ona laf etsen, bu sefer hızlı tren + bir miktar holosko verecek. 2025 yılında diyanetin bir düzine uydusu olmazsa neyim, maksat ezan uzayda da yankılansın.

    fıtratında yanlışından dönmek yok, doğruyu döndürmek var. hatadan ders almak yok, hatayı ders olarak öğretmek var. rahmetli john nash ile herhangi bir oyun teorisi simulasyonunda yarışsalar, bu algoritma sayesinde bizimki her türlü kazanır.

    * hesap kitap adamları için: orjinal kaynak
    beyaz saray kullanım alanı 5100 metrekare olarak verilmiş. beyaz sarayın resmi sitesinde verilen "kat alanı"na denk geliyor. binada toplam 100 küsur oda var. toplam alanı ise bahçesiye 73 bin metrekare (gidenler farketmiştir, bina bayağı ufak). ak saray içinse kullanılan rakamlar 200 bin (bianet) ile 300 bin (diken) arasındaydı. ufak olanını aldığımdan 200 bin /5 bin = 40 yapar. fakat elma ile armutu karşılaştırmışız. bu bahçeli alanı zira. bilgilendirici bir resmi site olmadığı için, bina alanı ne kadar, kat alanı ne kadar, bulamadım. saatlerce uğraşamadım da, google aramasında ilk 20'ye giremeyen bir sonuç gerçek değildir (yeni dinimizin ilk dogması). kısacası alan olarak 4.5 kat, kullanılabilir alan olarak en az 10 kat büyük diyelim, oda saysından oranlayarak. perspektif notu: 2013 verilerine göre abd'nin ekonomisi türkiyenin en az 20 katı]
48813 entry daha
hesabın var mı? giriş yap