5 entry daha
  • okurlar da istedikleri yazarlara itimad edebilecekelr! dusunmedim sandiniz degil mi? eger uygulanabilirse misal:

    sozluk.otisabi.sourtimes.org

    gibisinden atraksiyonlu bir adres yazan birisi otisabinin tabi oldugu filreleme arkasindan sozlugu, otisin gozlerinden gorebilecek. sevdiginiz yazarlarin gormek istedigi entrylere de itimad edebileceklerini umuyorum. ssg isterse default sozlugu kendi gozleri cercevesinden gorulur, yapabilir. ne de olsa nihai vizyon onun vizyonu.

    bu ignore uygulamasi kurtlu sozluk moderatorlerinin yararina olmuyor.zira moderatorler turkiye cumhuriyetine karsi da sorumluluklari oldugundan "bebek katili apo sevgisi" "gotune koyayim <onemli bir devlet buyumugumuzun ismi>" gibi basliklari ve bu nevi entry iceriklerini ayiklamak zorunda. ama onlar zaten boyle bir goreve anlasilmaz bir sekilde (ben anlamiyorum) talip olmuslar. isyan edeceklerini sanmiyorum. eksi sozluk standard caylak, uyari, gammaz prosedurunu de aynen uygulayabilecek sayida yazar ve okuyucuya sahip olacaktir.

    neticede bunun bir panacea oldugunu, ilk defa benim aklima geldigine emin oldugumu (ki dahha evvel soylemis de olabilirim), tikir tikir islememesi dusunulemez bir nimet oldugunu soylemiyorum. ama yine de bu cins uygulamalarin, istibdada dayali, subjektif begeni, zevk ve bicim kriter ve kistaslarina endeksli, "kotu entry yazarlari olsun", "aptal yazarlar akillansin", "oldurulamzlar olsun" dan daha akil ve gecerli bir cozum oldugunu iddia ediyor, bu yondeki inancimi bildiriyorum. boylesi bir uygulamanin skaincalarini, etik ve teknik alanlarda dogurabilecegi problemleri ongorenler varsa, lutfen yazsinlar, cizsinler daha guzellestirmek, gelistirmek icin onerilerini, veyahut da topyekun siktir etmek icin hakli ve gecerli gerekcelerini dile getirsinler.

    fanatik degilim: aptalcaysa, ise yaramazsa, dupeduz sikarsa fikrimi de, konuyu da degistirmekten cekinmem.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap