9 entry daha
  • mallarin zaman ile adam olmasi haddim olmayarak kendim icin de soyleyebilecegim bir guzel guzergahtir. (eskiden altina sican birisydim, simdi en azindan onu yapmiyorum diyerek "adam olma" ihtimalimi savunuyorum) lakin, bu cift tarafli isliyor: yani bizim adam sandigimizin mal olmasi da mumkun. yani birey daima olarak kendisi ve cevresi hakkinda fikir sahibi olmak uzere gozlerini acmali, "ben oldum tamam" dememlidir. bunu ben, krishnamurti, buda ve akli asinda her turlu filozof soyleyecektir. amma, ben kendi adima herkesin benim gibi olmasini saglayamayacagimdan en azindan, tahammul ve toleransin ogrenildigi asamalarda "catismalar" ve "memnuniyetsizligin" azaltilmasi icin boylesi bir oneri yapmayi dogru buldum.

    acikcasi sugun su tarih itibariyla sevmedigim, hemfikir olmadigim onlarca yazar ve yuzlerce kullanici olmasina ragmen gercekten cok azini ignore list'e alabilirim. ama benim "didaktik" ogretilerim, hosgoru havuzum herkes icin belirleyici olmuyor. bu entry ve yazari dahil bir coklari giyabinda "gormek, duymak istemiyorum" diyen ve gormese, duymasa belki iki taraf icin de cok daha iyi olacak bir kalabaligin da varlgiini reddedemem.

    neticede boylesi kimselere bu uygulama baslarsa birisini mal yaparken de, badi yaparken de dusunme, yani kendisinin kim oldugunu sorgulama imkani da veriliyor denebilir. ben kimim ki benim vekilim kim olabilir? diye dusunmeyen insanin gercekten de kafasina gore badi ve mal secmesi onuna dina uzucu olurdu. ama yoine de bu bize dert olamayacak kadar kisisel bir secim meselesi.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap