22 entry daha
  • ben kiro denildiginde sadece beyaz corapli, mercedese binen ayidan bozma amcalardan ziyade gizli kirolari artik gozumun hemencecik onune getiriyorum. ki bunlar etrafimizda son derece bolca bulunmakla birlikte, nereden ne zaman ne sekilde cikacaklari belli olmuyor. misal suralari bir silkelesek neler cikar.

    biz bir donem yetismis ender durust memurlarin, ogretmenlerin, akademik kadronun cocuklari olarak, iyi bir insan olmanin ilk sartinin kendinden fakir ve kotu durumda olanlari dusunmek, onlari yok saymamak oldugunu ogrendik. o zamanlar "kiroluk" egitim ogretim gormemis insanlara has bir tanimdi, bunlar sokaklara tukurur, gelene gecene laf atar, akli sikinde bir yasam surmelerine ragmen cevrelerindeki kadinlari kisitlarlar, gun yuzu gostermezlerdi.

    oysa ki zaman degisti, egitim ogretim geldi girdi hayatlara ama eseklik baki kaldi. son derece kaliteli cevrelarden gelen, doktor muhendis vb egitimli insanlarin cocuklari ( e tanim biraz genel olacak ama) anne babalarinin paralarini alirken efendiliklerini almayi unuttular. egitim dedigimiz seyin kolejlerinin, ozel universitelerinin hazirlik siniflarinda okutulan uc bes ingiliz yazari bilmekten ibaret oldugunu sandilar, populer olmaktan gecen yolun dj isimlerini ezberlemekten gectigini, kokolarda alemlerde priminin hasinin yapilacagini.

    tum bu sozde modernlesme asamalarindan gecerken iliski ilisme asamalarinda her gecen gun geriye gittiler her nedense. insanlarla iletisimin tek yolunun cuzdanlarinin kalinliginin ispati sandilar. fotograf ceken cep telefonu turkiyeye geldiginde ilk onlarin eline dustu; ama, pano'da kizlarin eteklerinin altinin fotografini cekerken buldular birden kendilerini. clubber ortamlarda barlarda kari kiz pesinde kosup kopek olurken, indirdikleri liseli serap pornolarini seyredip otuzbir cekerken oraya buraya kadinin namusu temali yazilar yazmaya basladilar. disi versiyonlari solaryumlardan cikmaz oldu, egitimlerinin asil amacinin iyi bir koca bulmak oldugunu zanneden garip bir nesil turedi.

    hal boyleyken, "kiroyum ama para bende" sozu birkac cikartmadan ote bu insanlarin iclerine kazindi, onlar farkinda olmadan. ozetle, ibrahim tatlises falan yalan, ben gozlemledigim kadariyla henuz kadinin ayrilmasini kabullenemeyen erkek oraninda yuzde seksenin altina inebilmis degilim. suralara entry olarak yazilan "param var" mesajli orneklerden, yonjalara konulan yuksek lisansim var ama yine de kiroyum, para da bende gizli mesajlarindan bahsetmeyecegim bile.

    o yuzden diyecegim odur ki, "kiroyum ama para bende" diyenler, dusunenler sadece beyaz corap giyip, mercedeslerinde aynaya tespih assanlar olsa keske. ki koruyabilsek kendimizi etkilerinden.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap