8 entry daha
  • saraya ilk devsirildiginde (ki kendisi de koca yusuf gibi bir bulgar devsirmesidir, pomak'tir) butun saray pehlivan ortaminin, saya ocaginin deyim yerindeyse amina koymus, kimsede huzur birakmamis huysuz, ukala, dik basli, ters bir adam imis. yine de abdulaziz doneminin (en azindan ilk basta) sevilmeye sevilmeye en bas pehlivani olmasini bilmis, ustuste kazandigi gureslerle basta diger saya ocagi uyelerine, ve tabii saray erkanina derslerini vermistir. gaddarligi cok hirsli olmasindan ve guresin hakkini vererek, goz actirmayarak guresmesinden gelir (arada kol, bacak, burun kirdigi iddia ediliyor, olabilir, is kazasi). tahminim sahada ayak basmadik yer birakmayan bir sporcudur bu. evet belki keldir ama bakiniz vaka-i nuvis esref sefik kendisi icin ne diyor:

    "kavasoglu lofca'da aradigini bulmustu. koca alico'nun vucudu adamakilli gelismis, tepeden tirnaga, tunctan dokme bir heykel kesilmisti. hic gobegi olmadigi halde tam okka yuzu geciyordu".

    hey yavrum be! (biraz gey tandansli bir soylem olmasi da dikkatimden kacmadi ama dur bakalim)

    buyukanne tarafindan buyuk buyuk dedem olan bu gaddar sahis bana da taviz vermez (uyuz) bir mizac ve mukemmel bir sag krose birakmistir. ailecek ormanda ve kirkpinar'da on kaplan gucunde olmamiz, iste bundandir karagozlum. ben sizin icin yazayim (bkz: entryden karakter tahlili)
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap