1 entry daha
  • ajdar anık faktörü, insanın kendine yakısanı giymesinden cok giydigi seyin kendisine yakısacagına dair inanca sahip olmasıdır.

    bu faktörle gaza gelen insanlar gün gelir diva olurlar. cok güzelsin diye gaz verirsiniz, şarkı söylemeye başlarlar...
    çok güzel şarkı söyledin dersiniz, oyunculuk yapmaya kalkışırlar...
    çünkü hayatınızda yerine koydugunuz her taş, size bir üste taş koyma hakkı verir ama bu taşı nereye koyacagına karar vermek baslıbasına bir mecra degisikligi yapmak anlamına gelir.

    ajdar anık faktörü cem uzan faktörüne, petek dincöz fenomenine paralel evrende ilerleyen ama neticede tıpkı cem uzan faktörü gibi reklamın, medyanın, büyülü beyaz camın başarısının faktörüdür. kistch olanın dayanılmazlıgıdır. zamanla o kadar benimser, o denli icsellestiririz ki artık normal gelmeye başlar.

    ilk cıktıgında dalga gecenler bugun petek dincöz dinlemiyor mu? yıllar sonra baktıgımızda petek dincöz bugün ajda pekkan'ın oldugu konumu işgal etmiş olmayacak mı? bir zamanların, asker dolaplarında iç çamaşırlı yarı çıplak fotoları bulunan, tanju ile basıldıgı icin tüm türkiye tarafından ayıplanan hülya avşar, bugün türkiyenin -kimilerine göre- en zeki, en güzel "aile" kadını degil mi?

    bugün biri tutar süper entryler yazıyorsun, kitap cıkart derse bana, yarın sahnelerin yıldızı, genclerin yeni ilahesi olmayacagıma kim garanti verebilir?

    murathan mungan'ın en bi güzel sözü ile bitiriyorum entrymi: türkiye'de olmayacak bir sey varsa o da rezil olmaktır.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap