2 entry daha
  • en az 4 yil sure ile kasip bir fen fakültesinden fizikçi ünvani alarak mezun olmus kişi.

    fizikçiler tam anlamiyla kafayi yemiş, sıyırmış, bilim dunyasinda en çok deli yakistirmasini alan kişilerdir. fizik, matematik, kimya ve biyoloji uzerine kurulu bu evrende, yaradilistan tutun da kuyuya tas atilmasina kadar her konuda kafa patlatan grubun uyeleridir onlar. normal olmalarini, diger insanlar gibi olmalarini beklemek zaten yanlış olur. evrene, olaylara, olgulara farklı gozlerle bakar onlar ve farklı olmak zorundadirlar, cunku onların isi budur. kimsenin goremediğini gorebilmek, kimsenin dusunemedigini dusunmek ve bunlari savunmak, orta cagda cadi, buyucu olarak yorumlanmiş, bugun bilim adami unvanini verdigimiz kişiler binbir sekillerde iskence edilerek oldurulmuslerdir.

    1800 lerde isaac newtonun eseri principles of mathematicayi hala anlamakta gucluk cekiyoruz.
    leonardo da vincinin hayvanlari izleyip yaptigi cizimler bugun anatominin temelleri olmus, safra atma suretiyle deniz altinda gidebilecek bir arac tasarimi o gunlerde komik olarak nitelense de, gunumuzde halen denizaltilarda kullanilan tekniktir.
    altinin degerini kesfettikten sonra simya calismalari yapip gunumuz kimyasinin temellerini olusturan simyacilar da delilik ve buyuculuk yakistirmalarindan nasibini almiştir.

    gorunen o ki, bilim ile ugrasan kisiler eskiden beri haksiz yakistirmalara maruz kalmakta ve maalesef gunumuzde de bunun devam ettigi halen gorulmektedir.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap