5 entry daha
  • her beta event'i ile gittikçe geliştiğini ve altyapısının sağlamlığını kanıtlayan, nisan sonunda açıldığında başarıya koşacağı kesin gibi gözüken alternatif mmorpg.

    sunucularının birbirlerinden bağımsız olup sadece bulundukları kıtalardaki oyuncular için olmaları yerine, birbirleri ile bağlantılı olup tek bir global sunucuymuş gibi işlemeleri dikkat çeken bir husustur. bana amerika'dan bağlanan bir arkadaş ile lag yaşamadan, bağlantı sorunları olmadan quest peşinde koşturma şansı vermiş ilk mmorpg olmuş ve bununla saygımı kazanmıştır.

    geleneksel mmorpg lerin en önemli yapı taşlarından biri olan pvp, guild wars'da farklı bir şekil almıştır. çoğu oyunlar pvp yi tamamen serbest bırakırken, bazıları bir kaç sunucularında kısıtlı yaparlar. guild wars'da pvp arenalara kısıtlanmıştır. quest peşinde koşarken player killer baskınları ve tacizleri yoktur. bu sıkı kısıtlama guild wars'ı alternatif yapan niteliklerden biridir.

    oyunda ölmenin de ciddi bir cezası yoktur. ne eşya kaybedilir, ne de xp. quest sırasında ölünmüş ise ya party den birinin canlandırması beklenir, ya da şehre geri dönülür. şayet gruptan biri canlandırırsa, canlanan kişinin can ve büyü havuzuna %15 lik bir azaltma uygulanır. bu ceza, maceranın geri kalanında xp kazandıkça azalır, şehre dönüldüğünde ise tamamen kalkar. fakat tekrar tekrar ölünürse, her seferinde bir %15 daha ceza yükler, oyuncunun işini gittikçe zorlaştırır.

    oyunun satış fiyatı haricinde aylık bir ücreti yoktur ve asla olmayacağı vurgulanmıştır. bunun yerine periyodik olarak (tahminen 6 veya 4 ayda bir) mantıklı bir fiyat biçilmiş (tekrar tahminen 20 ile 40 dolar) expansion pack ler çıkartılacaktır. bu paketlerde doğal olarak yeni classler, ırklar, bölgeler ve büyüler sunulacaktır. yapımcıların ayrıca önemle vurguladıkları bir nokta, bu paketlerde gelecek olan yeni büyülerin ve yeteneklerin, pvp de sadece orjinal oyun ile oynayan oyunculara karşı haksız bir avantaj sağlamayacağıdır.

    oyunun diğer bazı farklı özellikleri, iç ekonomisinin daha dar açılı olması (eşya ve armor üretimini sadece vendor lar yapar, ve bu eşyalar alan kişiye özel olurlar. macera sırasında elde edilen ganimetlerin vendorlara satış fiyatları, ne olurlarsa olsunlar, aynıdır. tabii bu sistem oturmamıştır, oyun piyasaya çıktığında farklı olabilir) ve şehirden şehire yolculuğun, dere tepe koşturmak yerine haritayı açıp tek bir tıklama ile tamamlanmasıdır.

    guild wars geleneksel değil, alternatif bir mmorpg'dir, dolayısıyla farklı bir oyuncu kesimini çekmektedir. pk lık gibi pvp de önemli bir yer tutan konseptin yokluğu, yolculuğun çok rahat olması, macera bölgelerinin party e özel kopyada oynanması, ölümün hafif cezalandırılması vs, oyunu tabiri caiz ise light yapmaktadır. guild wars, sıkı rekabetten hoşlanan ve oyunda üstte kalabilmek için saatlerini günlerini feda etmeye hazır olan azimli battal gazi oyuncular için değil, gruplar halinde pveyapmayı seven, pk tehdidi, eşya kaybı gibi stres yaratan zorluklarla uğraşmak istemeyen, kısacası kasmadan, kasılmadan oynamak isteyen rahat oyuncular içindir.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap