9 entry daha
  • haftada iki gün tatil yapmaya alışmış olanlar için çok zor gelen bir eylem...

    insanların 5 gün çalışıp iki gün dinlenmeleri, iş gücü ve iş hacmi, istihdam durumu, işsizlik problemi gibi ekonomik ve maddi ögelerin dışında, verimli bir çalışma ortamı sağlanması, insanların daha mutlu bir hayatı olması, başarının daha da üst boyutlara ulaşması amacına yönelik psikolojik ve sosyolojik bir karardır.

    hemen belirtelim ki, dinlenme, çalışan insanların hakettiği bir sonuçtur. haftanın beş günü tam kapasite çalışan bir insan için iki günlük tatil çok doğaldır. ancak haftanın bütün günleri çalışma zorunluluğu olsa bile, kendini işe vermeyen, verimli bir çaba harcamayan insanların ürettiklerinden ortaya bir şey çıkmayacaktır.

    bu mantıkla cumartesiyi tekrar çalışma günü yapmak, işsizliğin ve işsizlerin had safhada olduğu bir ortamda zaten bir anlam taşımayacaktır. hele yarım günlük mesai, eziyetten başka bir şey değil.

    çalışma saatlerini uzatıyor gibi görünmek yerine, mevcut zamanı iyi kullanıp çalışmaları verimli kılmak tek amaç olmalıdır.

    kısacası "cumartesi çalışmak" yerine, cumartesi tatilini hakedecek şekilde diğer günleri değerlendirmek, yorulasıya çaba göstermek, sanki daha mantıklı bir tercih...
1296 entry daha
hesabın var mı? giriş yap