• samsun devlet tiyatrosu'nun aziz nesin öykülerinden derlediği bir oyun. oyunun başına gelenler ise şöyle:
    "samsun sanat tiyatrosu tarafindan 60 ilde 313 defa sahnelenen ve aziz nesin'in oykulerinden derlenen 'biz adam olmayiz' adli oyunu derik ilce egitim mudurlugu engeline takildi.

    ilce egitim muduru mehmet nejat yildiz imzali tebligatta, "aziz nesin'in 'biz adam olmayiz' adli oyununun bazi bolumlerinde argo ve mustehcen kelimelerin kullanildigi konu ve anlatim itibariyle sakincali oldugundan oynatilmasi uygun gorulmemistir" denildi. umit denizer'in "ucan semsiye" adli oyununun ise sakincali olmadigindan oynatilmasina karar verildigi kaydedildi. samsun devlet tiyatrosu, karar uzerine onceki aksam sahnelenmesi planlanan her iki oyununa iliskin programi iptal etti.

    karara tepki gosteren samsun sanat tiyatrosu genel sanat yonetmeni yasar gundem, 3 yil icinde oyunu 60 ilde 313 kez sahnelediklerine dikkat cekerek, "bir ilde veya ilcede bulunan halkin tiyatro oyununa gidip gitmemesini milli egitim mudurlugu'nun belirlemesi cok ilginc bir olay. orada bulunan halkin secme ozgurlugu yok mu? milli egitimin elindeki yetki cocuklar icin duzenledigimiz egitime donuk oynumuza ilgilenmesi gerekti, ama tiyatronun tumden izin verlimemesine bir anlam veremiyoruz" dedi."

    biz adam olur muyuz? olmayız gibi sanki... hayır.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap