3 entry daha
  • new york public library'nin önünü ve arkasini aylardir her allahin günü isgal ettikleri yetmiyormus gibi simdi de basta dupont circle olmak üzere washington dc'de protestolar düzenlemeye baslamis çin menseili tarikat. kendi halinde meditasyon yapanlarin barisçil görünümleri insana hos gelse de, siz kaldirimin kenarina veya çimlere serilmis resimlere bakarken yaniniza gelip konusmaya baslayan sempatizan kadrosu söyledikleri tiradlar ile her daim taksim'de çigirtkanlik yapan isçi partisi militanlarindan ancak yarim gömlek üstte durabilmektedir.

    bunlarin propogandavari repliklerinin bazilari oldukca ilginctir, mesela bütün çin devleti'nin bütçesinin dortte birinin bu tarikatla sava$maya ayrildigini falan soylerler. oha demek gerekir tabi, ya sayi saymaktan haberleri yoktur ya da hiç dayak yememislerdir. tahminimce yarim trilyon dolari bulan çin hükümet bütçesinin dörtte birini yalnizca bu tarikatla savasmaya harcamak için, 70 milyon tarikat üyesinin her birini ayri bir kalasnikof ile öldürmekten baska bir cikar yol yoktur pek.

    bu eylemlerden asil sogumama yol acan sey ise bu iddiali abartmalari degil, beni israrla falun gong'a yapilanlarin insanlik tarihinin en buyuk drami olduguna inandirmaya calisan (sanki trajedilerin resmi gecidi yapiliyor da iclerinden birini sampiyon ilan edecegimiz bir cnn anketindeymisiz gibi) sempatizanla* olan bes dakikalik muhabbetim oldu. ben anlatilanlari dinlerken lafin bir yerinde çin'e henüz gitme firsatimin olmadigini agzimdan kacirmamla beraber bembeyaz sempatizanimizin bana "ben gittim, çinliler epey sahtekar ve dolandirici insanlarmis, havaalanindan gelirken yolu bilmiyorum diye taksici kazikladi beni" tiradina baslamasi bir oldu. onbinlerce yillik bir gecmisi, koklu bir kulturu ve sanati olan bir milyar nüfuslu bir ulkeyi ziyaretinden bahsederken aklina gelen ilk seyin taksi soforunden yenen alt tarafi 10-15 dolarlik kazik olmasi icin hangi gozluklerin takilmasi gerektigini dusundum uzun uzun... bir de yokladim gozlerimi ki kazara varsa o gozlukler ciksinlar tamamen.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap