36 entry daha
  • bir eski kopru vardi onun altinda bulusulunulurdu pek bi guzeldi be ahh ahh demistim ben de ikinci albumu aldiktan sonra ugradigim hayal kirikligiyla..cunku birinci albumun yeri baskaydi, ilk dinleyiste tapilmisti, iste bu denilmisti, tek gecilen turk grubuydu, bi kere bir tatli huzur vardi seattle dan daha ne istenilirdi ki..ama sonra bi kac kez daha dinlenildi ikinci album..allah allah denildi, daha bir damardi, nerdeydi o ilk albumdeki hava yoktu ama baska birsey vardi sozlerinde, muziginde, kaan in sesinde, daha derin, daha garip, daha alisilmamis bugulu bir guzelligi olan..sonra bir bakildi ki cikmiyor belki alisman lazim adli pek bi guzel cd discmanden bir turlu.
    ama o ikinci album cok sey ogretmisti bana duman hakkinda, her ne kadar birinci albumun yerini hicbir sey dolduramayacak kadar mukemmel olsa da bu adamlarin bir de bu yonu vardi: arabesk. ilk albumde o kadar batmiyordu grunge gitarlarin arasinda kayboluyordu, tatli geliyordu kulaga belki rahatsiz etmiyordu hicbir bunyeyi.. ama sonra sonra bir kasik, bir kasik daha fazla attilar arabesk, bazi bunye kaldiramadi bunu belki de yakistiramadi, kafasindaki dumanla bagdastiramadi, kabullenemedi.
    iste ben seni kendime sakladim albumunu bu yuzden sevdim, sevmenin otesinde saygi duydum. kaan tangoze artik icinde her zaman, memleketten uzak seattle gunlerinde hatim ettigi muslum baba, orhan abiler den kalma, buram buram yanan bir arabesk atesini tam anlamiyla aciga cikarmaya cesaret edebilmisti. kasik kasik caktirmadan gostermeye calismisti bunu zaten.
    ben ki dumanla tanismadan once arabesk i cogu zaman gulunc bulan insan bile artik "aman aman", "sadece koklayacaktim" "ruyanda gorsen inanma" gibi buram buram arabesk kokan sarkilara tapar oldum.muslum baba konserine gidip jilet atar oldum desem de yalan olur, gerek yok, o ayri. ama sozlere bakip "ayy bu de ne ya arabesk resmenn" demek yerine kaan in o yorumuyla dinlenilince insanin icine isleyen sozlere onyargisiz yaklasabilinse,hayat bayram olsa istedim mi? evet istedim. pollyana miyim? bir bakima..(bkz: maybe just happy)
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap