2 entry daha
  • belli kısımları için; arkadaş sohbetlerinden birinde "uzaylılar var mı? predatorlerin dünyaya medeniyet getirmesi nedir? insanlık bina yapmasını kimden öğrendi?" gibi soruları irdelerken bir dostun hatırlattığı suredir.

    şimdi "dün yaptığım şey." temalı entry tüketmek istemediğimi belirtmek isterim ki;

    1- bu surede kanımca adlandırdığımız değişik kavramlara ibretvari bir söylemle anılma imkanı verilmiştir.
    2- yecuc ile mecuc kavramı düşünülmelidir.

    "..
    90. nihayet güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu öyle bir kavim üzerine doğar buldu ki, onlar için güneşe karşı bir örtü yapmamıştık.

    91. işte böylece onunla ilgili her şeyden haberdardık.

    92. sonra yine bir yol tuttu.

    93. nihayet iki dağ arasına ulaştığında onların önünde, hemen hiçbir sözü anlamayan bir kavim buldu.

    94. dediler ki: ey zülkarneyn! bu memlekette ye'cûc ve me'cûc bozgunculuk yapmaktadırlar. bizimle onlar arasında bir sed yapman için sana bir vergi verelim mi?

    95. dedi ki: "rabbimin beni içinde bulundurduğu nimet ve kudret daha hayırlıdır. siz bana kuvvetinizle destek olun da, sizinle onlar arasına aşılmaz bir engel yapayım."

    96. "bana, demir kütleleri getirin." nihayet dağın iki yanı arasını aynı seviyeye getirince (vadiyi doldurunca): "üfleyin (körükleyin)!" dedi. artık onu kor haline sokunca: "getirin bana, üzerine bir miktar erimiş bakır dökeyim" dedi.

    97. bu sebeple onu ne aşmaya muktedir oldular ne de onu delebildiler.
    .."

    ayetlerinde açıkça(?) görülmektedir ki; [bu fikirleri ortaya atarken asla tanrıların arabaları kavramına bulaşmadığıma dikkat ediniz.] belli bir kavimle aramıza ince bir set çekilmiştir.
    [tv'lere de çıkan bir din hocası, "uzaylılar cindir." demişti. lisede bir din hocamız da, "cinlerle aramıza ince, cam gibi bir duvar örülmüştür. onlar bizi görür, biz onları görmeyiz." diyerek ürkütmüştü bizleri.] ve bu set insanlığın başına bela olsun deyu bir gün kaldırılacak. o'nun çözümü ise bu konuda uzamn olanlarda, bilgi sahibi olanlarda. benden bu kadar yeter.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap