3 entry daha
  • son zamanlarda karşılaştığım en faydalı site. şimdiye kadar nasıl haberim olmamış? queen şarkıları hakkında merak ettiğim, kafama takılan tüm soruları giderdiği gibi, hiç merak etmediklerimi de öğrenmeme sağladı. örneğin:

    - bicycle race şarkısı, grubun önceki albümlerinde ödedikleri yüksek vergi oranlarından ötürü fransa'da albüm kaydı yaptıkları sırada, freddie mercury'nin otel odasında tour de france bisiklet yarışını görmesi üzerine, onun tarafından yazılıyor.

    bicycle race şarkısının hikayesi

    -özellikle bazı queen parçalarını kimin yazdığını çok merak ediyor fakat bir dönemden sonraki parçaların kime ait olduğunu bulamıyordum. (grup üyelerinin kararı dolayısıyla şarkıların yazarı tüm grup üyeleri olarak görünüyor.) freddie mercury hayattayken çıkan son albüm olan innuendo albümündeki innuendo, i'm going slightly mad, don't try so hard ve the show must go on şarkılarının kim tarafından yazıldıklarını hep merak etmiştim ki, ilk üçünün freddie mercury tarafından yazılmış olmaları sözlerinden ötürü hep tahmin ettiğim bir durumdu. the show must go on parçası, albümün son parçası olması sebebiyle hep freddie mercury tarafından yazılmış hissi uyandırıyordu bende meğersem brian may yazmış.

    the show must go on şarkısının hikayesi

    - son olarak another one bites the dust şarkısında synthesizer (sentezleyici) kullanılmamış olması ve şarkının single olarak çıkması gerektiği konusunda michael jackson' ın grubu ikna etmiş olması da ilginç bilgilerden.

    another one bites the dust şarkısının hikayesi
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap