255 entry daha
  • * camilerin hiç birinde din görevlisi bulunmaz. cemaatten biri imam olur. cuma günleri ülkenin iki büyük dini cemaatinin görevlendirdiği kişiler camilerde namaz kıldırır.

    * namaz kılma oranı çok yüksektir. sokakta mini etek açık elbise ile gezen bir kadın bile vakti geldiğinde mescide gider ve uygun elbise giyerek namazını kılar.

    *cuma hutbeleri bizdekine göre çok uzun sürer. cuma günlerine özel elbiseler vardır ve onlar giyilir.

    *endonezya'da namazların sadece farzları kılınır. sünnet kılınmaz.

    *belediye teşkilatı yoktur.

    *endonezya isim koyma konusunda oldukça rahattır. alfa beta gama diye üç kardeş tanırım ismi yaris olan bir arkadaşım var, otomobilden mülhem. babası maradona hayranı olan bir arkadaşım bu ismi taşıyor. müslüman olanlar da çok rahatlıkla hristiyan ismi kullanabiliyor.

    *endonezyalılar ölüm hadisesine biz türklere göre daha metanetli yaklaşırlar. feryat figan ağlamalar, yas tutmakta olmaz. hatta cenaze sahibi ya da yakınları gelenleri gülümseyerek karşılayabilir .

    *kadınların makyaj yapması çok yaygındır. açık kapalı, genç ihtiyar hemen her kadın makyaj yapar.

    * elektrik saatleri ön ödemelidir . marketlerde satılan ya da banka aplikasyonları ile alınan elektrik kontörleri ile bir kod verilir , bu kod elektrik sayaçlarına kontör bitince elektrik kesilir.

    *endonezyada her üniversite öğrencisi 2 ay boyunca köyde kalmak ve köylüye yardım etmek zorundadır. köy çocuklarının eğitimine yardımcı olmak, köyün temizliği ya da çiftçilik . bu görevi tamamlamayan öğrenci diploma alamaz.

    *her şehirde mutlaka alun-alın denen büyük meydanlar bulunur. bu meydanda cami, hapishane , okul bulunur.

    * endonezya'da çorap kullanımı yaygın değildir. ayrıca umumi wc ve banyolara da çıplak ayakla girilir.

    * tavuk kafası ve ayakları çok sevilen iki yiyecektir.

    * islam dini tarafından uygun karşılanmayan müslüman bir bayanın gayrimüslim birisi ile evlenememe kuralı bu ülkede çok uygulanmaz. doğan çocuklar anne ya da babasının dinini kendi iradesi ile seçer.

    *endonezya ve malezya halkları akrabadır ve dilleri azerbaycan türkçesi -türkiye türkçesi kadar yakındır.

    *maalesef bu iki halk birbirinden çok haz etmez. malezyalılar endonezler hakkında "köylü", endonezyalılar da diğeri hakkında "kibirli" olarak düşünürler.

    *malezya'da ingilizce çok iyi konuşulur ve yabancıların malayca konuşması hoş karşılanmaz. siz malayca konuşsanız bile onlar sizinle ingilizce konuşur.

    * bu ülkede düğünler kız evinde yapılır.

    * tolerans o kadar gelişmiştir ki ayni ailenin bir çocuğu hristiyan diğeri müslüman olabilir

    *endonezya'da köpek görmek neredeyse imkansızdır. halk olarak köpekten nefret ederler. en ağır küfürleri birine köpek demektir. süs olarak bazı yabancıların besledikleri hariç köpeklere pek rastlanmaz.

    * bu ülkede birisinin başına dokunamazsınız. büyük saygısızlık hatta taciz olarak algılanır.

    * peynir ve yoğurt bilinmez ve kullanılmaz. hakeza zeytin de öyle. ilk defa deneyenler de hoşlanmazlar.
    -alıntıdır-
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap