103 entry daha
  • bekir ağırdır ve taha akyol'un bahsettiği element.

    bekir ağırdır: boğazın altında contorium diye bir element var, 17 trilyon dolar ve batılılar bizim bunu çıkarmamıza izin vermiyor. bu arada parantez içinde söylüyorum, contorium diye bir element kimyada yok. şimdi bu cümleye doğru diyen insanlar yüzde kırk beşlerde. ve sanma ki bunlar sadece ak parti seçmeni veya sadece muhafazakarlar, hayır. üniversite mezunlarının içinde de aşağı yukarı bu kadar, chp seçmenlerinin içinde de aşağı yukarı bu kadar. dolayısıyla hep beraber ve hepimiz, bir taraf değil, hep beraber hepimiz hakikatten bağımız kopuyor, bu kimliklere ve kutuplaşmalara esir olmanın ürettiği zihni ve duygusal ambargolardan ötürü umutlarımız değil, korkularımız bizi yönlendiriyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=70sqcqcwbtk

    taha akyol: saygın araştırma kurumlarından konda soruyor: istanbul boğazında 17 trilyon dolar değerinde ‘kontoryum’ elementi var ama dış güçler çıkarılmasına izin vermiyor; ne dersiniz?
    böyle bir element yer yüzünde yok, ‘kontoryum’ adı da tamamen uydurma… fakat ‘dış güçler’ deniliyor ya, dört kişiden biri buna inandığını söylüyor. bu da nereden çıktı, böyle bir element var mı diye sormak aklına gelmeden.
    https://www.karar.com/…iyasette-hurafeler-cagi-9608

    ben: her sene erguvanlar çiçek açtığında contorium twitter'da falan gündeme geliyordu, buna alışıktım ancak bu yıl sanırım hem yerel seçimler hem de erguvanlar aynı aya denk gelince contorium beni bile gerecek şekilde gündeme gelmeye başladı. bu sebeple öncelikle konda'ya teşekkürlerimi sunuyorum çünkü ak parti seçmenini aşağılamak için "kontoryum'a inanıyorlar" falan diyen tiplere "ben 2007'de ulusalcı paranoyaların parodisini yapmak için contorium'u yazmıştım" diyordum ama inanmıyorlardı. işte binlerce kişiyle anket yaptılar ve contorium'a inanma oranının her siyasi görüşte ve her eğitim seviyesinde benzer olduğu ortaya çıktı.
    konda anketi: https://konda.com.tr/…6c169b16af129b4b874660d9c.pdf

    ben sosyolog değilim sadece sarcasm ve parodi konusunda yetenekliyim, belli bir siyasi görüşüm yok, contorium'u da 12 yıl önce ekşisözlük'te o zamanlar etkili olan ulusalcı paranoyaları eleştirmek için henüz 20 yaşındayken yazmıştım, (bu başlığın ilk entry'si) 4 yıl sonra da klibini hazırlamıştım, hatta hayatımdaki ilk trol içerikli çalışmamdı. 2011'de video ciddiye alınınca videoyu hemen sildim(ancak ne yazık ki bir kere yayılmıştı ve silmem işe yaramadı) ve her yerde(gazeteler, sosyal medya hesaplarım vs) contorium'un bir internet şakasından bir yalandan ibaret olduğunu anlattım fakat contorium videosuna herhangi bir yerde denk gelip, kaydedip, kendi hesaplarından yükleyip yayınlayanlar ya da contorium'dan gerçekmiş gibi bahseden yazılara denk gelip paylaşanlar olabiliyor. tamamen kontrolüm dışında. elimden gelen her şeyi yaptım ama 2011'den sonra yayılmasını engelleyemedim. neyse ki artık eskisi kadar yaygın değil, contorium'un şaka olduğuna dair içerikler çok daha fazla sayıda. ve youtube, contorium ile ilgili içerik yüklenirse siliyor. üzgün ve pişmanım.

    post-truth çağında yaşıyoruz, bu terimi bilmiyorsanız araştırın. artık gerçek olan değil, duygulara hitap eden şeyler etkili ve inanın, araştırırsanız zaten göreceksiniz, her ülkede iktidar partilerinin belki de hepsi artık duygulara hitap ederek siyaset yapıyor.
    ve bu entry'yi okuyan bazı arkadaşlarımdan ricam: bir daha muhafazakar seçmeni aşağılamak için bana contorium'dan bahsetmeyin, bu kadar kibirli olmayın. yoksa gerçekten sizinle arkadaşlığımı gözden geçireceğim.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap