8 entry daha
  • yıllar önce pazar stüdyosu programının eğlence sanıldığı vakitlerin kralıydı erkan yolaç. aslında o zamanlar krala da kıral denirdi.

    daha ortada mehmet ali erbil yoktu diyeceğim ama aslında vardı da şimdiki gibi değildi. cenk koray'a çigdem tunç'la beraber konuk olurlar ve abidik gubidik şarkılar söylerlerdi, bazen de parodiler yaparlardı.

    daha henüz televizyonda kimsenin birbirini ellemediği, değdirmediği dönemlerdi. stüdyonun bir ucundan bir ucuna kimse yerlerde taklalar atarak yuvarlanmaz, gelen misafirlere sürtünülmezdi. ama ilginçtir, kinayeli lafları, cinsel esprileri de cenk koray bu programda tanıştırmıştı bize. "kutunuzu açayım mı hanfendi? kocanız yanınızda mı?"

    cenk koray yeteri kadar kutu açtıktan sonra illa ki erkan yolaç fırlardı sahneye. o zamanlar yaşlı olduğunu düşündüğümüz ama ne kadar enerjik olduğuna her pazar mutlaka şaşırdığımız bir adamdı erkan yolaç. bendeniz erkan yolaç... diye başlayan konuşmasını yapar, mehter marşıyla gelinen izmir marşıyla gidilen yarışmasını oynatır, alkışlar arasında sahneden ayrılırdı.

    ne kadar boş bir yarışmaydı aslında bu yarışma? değil mi? ancak ne vardıysa işte çocukken seyrederken nedense çok ama çok eğlenirdik.

    sonra sonra anladık ki o ekranda, kameraların karşısında cıvıtmak çok çok kolayken yapılması en zor işi yapmaktaymış erkan amca. düzgün türkçesiyle, efendiliğini hiç bozmadan, kameraların gazına gelip de "zekamı ortaya dökeyim" hesabı önüne gelene laf sokmadan bir ömür geçirmiş erkan amca...

    zor olanı yapmış, biz de uzun yıllar onunla eğlenmiş, hiç bir şeyin yapılamadığı o garip pazarları onunla ve tabi cenk korayla -biraz da voltranla- doldurmuşuz.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap