1 entry daha
  • temel görevi uçağın güvenli kalkış ve inişi için; ağırlık açısından güvenliği ve yük dengesini sağlamak olan yer hizmetleri görevlisine verilen uluslararası ad. genel manada yer operasyonundan sorumludur. yani uçağın belirlenmiş gidiş zamanında eksiksiz bir şekilde kapı kapatması ile ve bu süreçte çıkabilecek her türlü sorunun çözümü veya çözümü için gerekeni yapmak ile yükümlüdür.
    uçağın hangi bölümünde ne kadar yolcu oturması gerektiğine, hangi ambara ne kadar yük yükleneceğine, boardingin ne zaman yapılacağına karar verir; gerekli gümrük evraklarını ***ve operasyonel evrakları *** düzenler; uçuş operasyonu dökümanlarını*** temin eder; uçuş ve kabin ekibi ile birebir ilişkide olup uçak temizliği, ikram yüklemesi, yakıt ikmali ve ekipman hazırlığını *********** takip eder; check-in kontuarı, uçak altı, havayolu ve istasyon merkezinden uçağa bilgi akışını sağlar vesaire vesaire..

    ülkemizde bu cefakar insanlar harekat memuru, harekatçı, operasyon memuru ve opereyşıncı olarak da anılırlar. havaş, çelebi ve thy içinden yetişir ve bu kurumlar bünyesinde görev alırlar.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap