6 entry daha
  • yazılmış gerçi ama, berkitmekte fayda var. duran duran'ın en iyi albümü. bu albümü biraz şeye benzetiyorum, ortanca çocukların kaderine. bir tarafta rio var, diğer tarafta the wedding album. big thing sanki onların arasında kalmış, orta kardeş kaderine saplanmış bir albüm. arada kalmış, ama çok derin bir karakteri var eğilip baktığınızda...

    new wave'den ziyade alternatif bir tarafı var albümün. bir save a prayer ya da the wild boys gibi bir hit çıkarmak yerine adamlar oturup albüm kasmışlar. yani kastım şu; öne bir iki hit çıkarmak yerine albümü öne çıkarmışlar. gitarlar cayır cayır, klavyeler bangır bangır... tamam i don't want your love ve all she wants is öne çıkıyor olabilir, ama too late marlene'i, palomino'yu, land'i ya da lake shore driving'i ne yapacağız?.. mükemmel bir entegre albüm, her taş yerli yerinde.

    bence her yerde karşımıza çıkan rio yerine, insanlar duran duran'a bu albümle başlamalı. bu albümün ardından da zaten liberty ve efsanevi the wedding album geliyor. o yüzden en önemli durak, big thing. hidden gem der ya elin ingilisterelisi, aynı o hesap.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap