1 entry daha
  • kürtlerin çoğunluğu kendisini "mamoste" diye çağırır..öğretmen manasındadır..

    nasıl ki türk milliyetçilerinin gözbebeği olan ziya gökalp diyarbakırlı bir kürt ise aynı oksimoron kürt milliyetçiliğinin teorisyeni sayılabilecek çorumlu bir türk olan ismail beşikçi'nin kürt milliyetçisi olması için de geçerlidir.. aralarındaki fark ziya gökalp'ın düşüncelerinden dolayı işkenceye ve zinadana mahkum edilmemiş olmasına ragmen ismail beşikçi'nin malum uygulamalara maruz bırakılmış olmasıdır..

    yemyeşil ve uzun bir kazağı, ayna gibi kafası, gözlükleri ve her daim açık gözleri ile naif bir hafifliği bünyesinde birleştirebilmiştir..

    dönem dönem pkk'nin kürdistan'ın emperyalist güçler tarafından paylaşılmasının önünde duracak ve sömürgeleştirilmiş olan kürdistan'ı özgürleştirecek olan yapılanma olduğunu savunmuştur.. öcalan yakalandıktan sonra izlemiş olduğut eslimiyetçi politika yüzünden, isamil beşikçi verdiği roportajlarda pkk'ye olan inancını kaybettiğini de dile getirmiştir..pkk'nin inatla kürtçe yerine türkçe kullanıyor olmasını ve kürt aydınlarının aralarında ısrarla türkçe kullanıyor olmalarını "kültürel olarak geri kalmış olma yanılgısı" ve "modern olmama aşağıllık kompleksi" ile açıklamış ve frantz fanon'a görünmez bir selam çakmıştır..
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap