8 entry daha
  • birçoklarının sandığı ve hatta da tanım sanarak yazdığı gibi, sınıkçı ile masörün karışımı değildir. hem de hiç değildir.
    batı'da ve uzakdoğu'da çok ciddi eğitimler ile, handiyse tıp doktorluğu seviyesinde ihtisas ve uygulama gerektirmektedir.
    vücudun mekanik sorunlarının, gayet mantıklı şekilde mekanik müdahelelerle ortadan kaldırılması esasına dayanır.
    örneğin, sinirlerin omurların arasına sıkışması ile oluşan bel fıtığında, antienflamatuar ve ağrı kesici ile semptomatik sözde tedavi yerine, mekanik olarak sıkışmış omurların arasını açmak ve kalıcı olarak siniri rahatlamak çok daha kalıcı ve etkin bir çözümdür.
    ayrıca, bu uygulamalar fizik tedav ive rahabilitasyon adı altında konvansiyonel tıbbi bilimler içerisinde de uygulanmaktadır. traksiyon dı altında, bel fıtığı için hastalar ortası kesik bir yatağa yatırılıp, iki tarafa açılarak bel rahatlatılmakta, başka rahatsızlıklarda da değişik yöntemler kullanılmaktadır.
    görece çok daha ucuz, zahmetsiz ve kalıcı çözümler ürettiği için, sigorta şirketlerinin e işverenlerin can-ı gönülden desteklediği; ilaç tröstleri ve kimyasal şirketlerin ise çamur atıp karalayarak "bunlar şarlatan, şaklaban" deyip yoketmeye çalıştığı bir uygulamadır da aynı zamanda.
204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap