7 entry daha
  • --- alıntı ---
    kürdistan kelimesinden korkunun nedeni kürtlerin kendi devletlerini ilan etmesidir. sırf bu yüzden yüzyıllardır selçuklu ve osmanlı dönemlerinde kullanılmış ve türkiye dışında halen politik bir mana taşımadan kullanılan bir _kelimeye_ olan tahammülsüzlük bence açıkça faşizmdir. aynı tutum lazistan için de gereklidir. çünkü türkiye cumhuriyeti etnik çoğulculuğa dayanan bir şekilde kurulmadı, bunun yerine bir kelime oyunu yaparak türk etnik kimliği millet olarak tanıtılmaya çalışıldı. yani kısacası diğer etnik kimlikler türkleştirildi ama tabii zamanla maya tutmamaya başladı. akan kanlara üzülürken, bir de kökenlerine bakmanızı tavsiye ederim.
    --- alıntı ---

    şeklinde bir entry giren suser.

    demiş ki? türkiye cumhuriyetinin mayası zamanla tutmamaya başlamış...
    bölücülerin mayası bozuktur! desek daha doğru bir ifade olacak!

    ayrıca vatanı sevmek ve bölücülere karşı çıkmak faşizm değildir. vatanı etnik bir bölücülüğe sürüklemek faşizmdir. türkiye cumhuriyeti'ne aşık bir çeçen asıllı olarak, kendisinin faşizm yakıştırmasını kendisine iade ederim.

    bir sene sonra gelen edit : belki iyi bir insandır... belki karşılıktı oturduğumuz zaman önce şimşeklerin çaktığı daha sonra birbirimizi anlayabildiğimiz ve belki de şu lanet olası dünya siyasetinin içindeki anlamsız tartışmalardan arınıp insan üzerine konuşmaya başlayabileceğim bir suserdir. fikirleri ayrı da olsa bir insandır. evet kendisinden haz etmedim, ve belki de hiç haz etmeyeceğim. ancak bir insanı salt düşünceleri ile değerlendirmek yerine insani tarafıyla da değerlendirmek gerekir sanırım. bu anlamda aynı fikirde olduğum birçok insanın özünde iyi bir insan olmadığı gerçeğinden yola çıkarak, düz mantıkla fikirlerimiz ayrı da olsa iyi bir insan olabileceği gerçeğini asla göz ardı etmemek gerekir. hele hele siyasetin, yaşamın ve nihayetinde insanın bu kadar boş bir dünyada başıboş sürüklenmeler yaşadığı 2000'li yıllarda, mevlana'dan feyz almak şart gibi. keşke üslubu ve düşünceleri beni bu kadar rahatsız etmeseydi. belki kırdım, kırarken kırıldım. düşünceleri değişmiş midir? kendi hatalarını görürken bize de hatalarımızı gösterecek bir anlayış için egirmiş midir bilmiyorum, ancak insanlar da ülkeler gibi büyür ve olgunlaşır, yaşı ve geçmişi ne olursa olsun, bu zamandan öte yaşananların ve bilginin etkisiyle gerçekleşir. bu anlamda kendisini yargılamadığımı ajncak geçmişte yaşattığı moral bozukluğu nedeniyle küs ilkokul çocukları gibi, halen suratımın yarısının asıl olduğunu belirtmek zorundayım.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap