• karşıyaka ve göztepe arasındaki ezeli rekabette önemli bir durak.
    2. ligin bitiminden bir önceki hafta atatürk stadında oynandı bu tarihi maç.
    maçların henüz her iki takım taraftarının yarı yarıya paylaştığı tribünlerin önünde oynandığı zamanlar...
    yeni asır gazetesinin arşivlerine göre 61.060 biletli taraftar izlemişti maçı. hatta uzun süre bedavacılarla birlikte 80.000 kişinin izlediği aktarıldı dilden dile. tevatüre göre guinnes rekorlar kitabında bile yer bulmuştu kendine "2. lig maçında kırılan seyirci rekoru" olarak.
    maçın öncesi ve sonrası, maçtan daha da fazla konuşuldu belki de.
    karşıyaka taraftarı bir önceki geceyi hergele meydanı ve iskele civarında tezahüratlar yapark geçirmişti. göztepe taraftarının da bundan farklı davrandığı düşünülemez herhalde, onlar da geceden toplaşmaya başladılar ve sabahın ilk ışıkları ile halkapınar'daki atatürk stadının etrafında yerlerini aldılar. kapalının ortasını kapma telaşı o zamanın en moda kapışmasıydı ve o gün bunun galibi karşı yakanın yeşil kırmızılıları olmuştu.
    büyüklerimiz maçın öncesinde kapalı tribünün kapılarına yığılmış her iki takım taraftarlarının polisin de onayıyla vakit geçirmek ve ortamı yumuşatmak için kendi aralarında maç yaptığını anlattılar bize. söylenen o ki; bir süre sonra ortam daha da gerilmiş, karşıyakalı taraftarlar topu sürekli göztepe bayraklarının olduğu yere doğru atmış ve o hengamede sarı kırmızı bazı bayrakları yırtmışlar...

    maç klasik bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve her iki takımın taraftarlarından kaçan bir iki pozisyondaki ahlar vahlar dışında "gol sesi" çıkmadı.

    karşıyaka taraftarı maçın ardından şampiyonluk kutlamalarına başlamıştı bile. ne de olsa son haftaya göztepe'nin 1 puan önünde giriyorlardı ve rakip bandırma idi. göztepe ise kendi sahasında balıkesir ile oynayacaktı. her iki takımın da maçlarını kolay kazanması bekleniyordu ama öyle olmadı. belki de futbol tarihimizde bir ilk olarak karşıyaka yönetiminin tren kaldırdığı bandırma deplasmanı karşıyaka'nın gol atamadığı bir kabusa dönüştü. bandırmalıların "bandırma" tezahüratına karşılık "bandırcaz" haykırışları gerçeğe dönüşemedi. göztepe ise rakibini 3-2 yendi ve futbolun cilvesi olarak averajla şampiyon oldu...
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap