8 entry daha
  • acayip bir hayat tarzının yaşandığı, gine cumhuriyeti'nin başkentidir. halkın büyük bir kısmının gelir seviyesi çok düşüktür ve gecekondu tarzı evlerde yaşarlar. ortalama gelir 150 dolar civarındadır. aylık 300 dolar kazanan, alt gelir grubunun en iyilerindendir.

    adam kayırma, rüsvet, yolsuzluk ve hırsızlık hayatın olağan akışının bir parçasıdır. polis sizi durdurur, açık açık rüşvet ister. pörl kabilesinden olanlar sadece kendi kabilesinden olanlara yardımcı olur, diğer kabilelerdeki insanlar umrunda değildir. devlet içinde dünya bankası gibi kuruluşlardan gelen krediler hiç edilir, yoksuzluk ile birilerinin cebine girer bu para. özetle, conakry afrika'nın tartışmasız cöplüğüdür.

    halkın %95 den fazlası müslümandır. %4 oranında hristiyan nüfus vardır. ama bu ülkede en güvenilmez insanlar bu % 95 lik kesimdir. şu dünyada ahlak ve sadakat duygusu en düşük, insana saygı duymayan millet tartışmasız conakry'de yaşayanlardır.

    edit: birde dişlerine çok iyi bakar bu şehirde yaşayanlar. sabah evlerin önünde çamaşır yıkar gibi köpürte köpürte dişlerini fırçalayanları görürsünüz. sanırım diş tedavisi diye bir kavram olmadığı için bu kadar önemsiyorlar bu işi.
hesabın var mı? giriş yap