• (bkz: http://www.postcrossing.com/) adresine faaliyet gösteren, şimdiye dek 150bin adet kartın sahiplerine ulaştığını söyleyen posta kartı değişim sistemi. ekşi duyuru'da netizen konuyla alakalı şöyle demiş:

    --
    kartpostal göndermeyi ve almayı sevenler postcrossing.com'a bir uğrasın. üye olduğunuzda sistem size yabancı bir ülkeden üyenin adresini veriyor. sizin kartpostal o üyeye ulaştığında sistemin size verdiği ve kartpostalın üzerine yazdığınız kodu sisteme giriyor ve kartpostalı göndermiş oluyorsunuz. ardından sistem sizi kartpostal gönderilecekler sırasına alıyor. kartpostal göndermek isteyen üye sizin adresi alıyor ve bir gün bakıyorsunuz kapınızda tanımadığınız yabancı bir kişiden kartpostal gelmiş! hemen kartpostal ile gelen kodu siteye giriyorsunuz ve o kişi kartpostalının size ulaştığını öğrenmiş oluyor. daha ince ayrıntıları da siz girip öğrenin. kartpostalsevenler bağımlısı olacak. ha bir de üye olurken hotmail hesabınızı verecekseniz dikkat edin, hotmail siteden gelen mailleri spam olarak algılıyormuş.
    --

    genel itibariyle güvenilir ve işe yarar görünüyor. adreslerin kötü amaçlı kullanımını önlemek amacıyla aynı anda en fazla beş kişiye posta kartı gönderilebilmesi, ev/iş adresinizin hiç bir şekilde web uzerinde yayınlanmayışı artı puan hanesine yazılıyor. denemeye değer, ilginc bir fikir.
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap