• çok uzaklara gitmeye, derin araştırmalar, analizler yapmaya gerek yok. ister gerçek hayatınızda ister sanal alemlerdeki ortamlarınızda kızlar üzerinde ufak bir araştırma yaparak bu sonuca varmanız mümkün. facebook listenizdeki 27 yaş üstü kızlardan rast gele 20 tanesine (varsa) evlilik ne zaman diye sorun, “:(“ eşliğinde bir mesaj alacağınızdan eminim. erkek sayısının azalıyor olması derin etkilerini göstermeye başladı, artık kızlar sapır sapır evde kalıyor.

    artık herhangi kıza evlilik dediğiniz anda bin türlü yakınma, ağlama ve sızlanma duyuyorsunuz. bu sebeptendir ki ülkemizde 25-26 olarak kabul edilen evde kalma yaşı 31-32’lere kadar yükseldi. 28 yaşındaki bir kız rahatça “daha vakti var” diyebiliyor. bu şuursuzluktur, erkek sayısının azaldığını bilmemektir. doğan ve hayatta kalan her 4 bebekten 3’ünün kız olduğunu bilmemektir bu.

    erkek sayısı azalıyor kızlar, 27-28 yaşına gelip de hala aradığım insanı bulamadım diyen kızlar, ruh ikizini arayan iflah olmaz romantikler, master, doktora yapıp zaman öldüren kızlar size bir haberim var evde kalmanız an meselesi. aklını kullanan kızlar vakit geç olmadan yuvasını kuruyor, işine bakıyor siz okuldu, işti, kariyerdi derken yalnız ölme riski ile karşı karşıyasınız haberiniz olsun. etrafınıza bir bakın neden tüm arkadaşlarınız bekar? önceden bütün arkadaşlarım evlendi bir ben kaldım diyen kızlar nerede? neden artık kızlar amaaan daha kimse evlenmedi vakit var diyor? neden 32 yaşında hala nevizade’de arkadaşlarınla içiyorsun? evde kaldığın için olabilir mi?

    kendinize gelin, bu gerçekle yüzleşin evde kalmanın eşiğindesiniz. sizin gibi çok kişinin olması sizi yanılmasın aksine uyandırsın. erkek sayısı gittikçe azalıyor ve denizdeki balık sayısı hızla tükeniyor. 30 yaşında bekar olmak marifet değil bunu anlaman gerek artık. ben zaten evlenmek istemiyorum ki diyerek nereye kadar gidebileceksin?

    nereye kadar?
  • evde oturup koca beklemekten çok daha güzel olan eylem. koca beklemekten kastım çalışsanız bile koca bekliyorsunuz anasını satayım. kocan geç gelince beklemez misin bir şey mi oldu diye, hani iş toplantıları falan... evlilik sadece tek kişiyken iki kişi olmak. sonra 3,4 ... sadece daha fazla sorumluluk daha fazla yük. en başta sevgi aşk daha taptazeyken bu yükler zevk geliyor insana ama değil. evlenmeyin kızlar evde kalın. çok daha muhteşem.

    edit: hiç evlenmedim
  • türkiye'de adamlik sayısının dusmesiyle eş orantılıdır. kezban lafiyla urascaginiza adam olun ballarim
  • bedensel ihtiyaçlar doğrultusunda modernleşip (batı) konu evlenmeye gelince muhafazakar ve geleceği belirsiz bir ülkede yaşamanın yarattığı tramvalarla düşünmenin sonucudur.
  • kesinlikle var olan artış kime selam versem "üç vakte kadar evlenir miyiz?" diye sormaktadır.
  • sen ver yabanci dizileri filmler, ver instagrami, ver facebooku, ver foursquarei, ver twitteri, herkes birbirinin hayatindaki en guzel anlari gorsun, kimse sikintilari dertleri tasalari gormesin, sonra bu kadini mutlu etmeye calis.

    kardeslerim bakin. ben senelerimi insan psikolojisine vermis adamim. bu olaylarin bu kadar farkindayim. guzel bir hayat yasiyorum, ortalamanin cok ustundeyim. buna ragmen sabah benden daha zengin birini gordum mu canim sikiliyor. adamin yasiyla hemen kendi yasimi oranlayip, onun zamaninda nelere sahip olup olamayacagimi hesapliyorum. ben bile bu kadar maruz kalmisken, bu kizlar nasil maruz kalmasin.

    sonra ne oluyor? komsusunda gordugunu kendisinde bulamayan kadin mutsuz oluyor.
    1) adami begeniyor parasi az geliyor.
    2) parasi iyi oluyor, adami begenmiyor.
    3) parasi iyi adam iyi, adam bunu sallamiyor.
    4) her sey tamam, bu sefer aileler, baldizlar vs. isin icine giriyor bok oluyor.

    bu ulkede mutlu olmak kolay mi a dostlar? her sey mutsuz olmamiz ustune dizayn edilmis.

    ey genc kadinlar, beklentinizi yukseltmeyin. yaninda mutlu oldugunuz, size deger veren birini bulursaniz evlenin gitsin.

    sozlukte zaman gecirmek de bir yasa kadar.
  • piyasaları olumlu etkileyen hadisedir
  • ohanesburg. ''torun iyi bir bankada “yönetici” ve 4.000 tl kazanıyor... aradığı kişinin “kendinden fazla kazanmasını” istiyor... türkiye’de her 10 kişiden ancak 2’si “ayda 4000 tl’nin üzerinde kazanca” sahip! '' 2009 yılında demiş bunu. neyse lan ben bişi demiyorum.

    hadi dayanamadım yine tek birşey diyeyim. 2009 yılı ölçeğinde ayda 4000 üzerinde kazanan evlenme çağında erkek varsa gelsin beni alsın.
  • (bkz: görücü usulünün azalması) ile bağdaştırılabilecek hede. bir de evde kalmaktan ziyade evlenmemek bir tercih olmaya başladı.
  • koca adaylarını hamur gibi yoğurmanın, istediğin şekle sokmaya çalışmanın engel olamayacağı artıştır.
    evde kalmış kızdan kasıt 27 yaş üstü ise evlenmek isteyeceği erkek de muhtemelen 27 ve üzeri olacaktır. 30 yıl değişmemiş adamı sen değiştirebileceğine inaniyorsan ya çok safsındır ya da gerizekalı. ha adam kendi ister kilo verir ne bileyim sigarayı bırakır falan ama o adamın karakteri değişmez.
    o yüzden kızlar lütfen bu tarz tavsiyeleri çok dikkate almayın. olduğu gibi kabul edebileceğiniz, ondan çocuk yapmak isteyeceginiz adamlarla evlenin. ondan sonra gelip burada aldatılmak, boşanmaların artması gibi başlıklarda ağlıyorsunuz.

    not1: 33 yaşında ve bekârım.

    not2: akilligelisim sen ilişkiler kanalına yazma. biz seni ekonomi yazılarınla sevdik.
hesabın var mı? giriş yap