• yanilgi : evrim oldu bitti ve işte biz insanlar geldik.. selamın aleyküm.
    gercek : ve aleykümselam.. yalnız evrim süreklidir, koşullar değişirse canlılık formu da değişir.
  • yanilgi : evrim her zaman ileriye doğru gelişir.
    gercek : yok öyle birşey. koşullar kas gücünü zekaya üstün hale getirirse insanların zekası azalabilir bile. takdiri ilahi işte.
  • yanilgi : evrim mükemmel canlılar üretme yolunda ilerleyen bir sürecir.
    gercek : evrim mükemmeli değil varolan şartlar altında en uygun olanını hedefler.
  • yanilgi : bir tek hücre bile evrim teorisi ile açıklanamayacak kadar karmaşıktır.
    gerçek : evrim hücre'yi açıklamaz zaten; evrim bir işleyişi açıklar. ve o işleyiş değil insan latetia casta bile oluşturabilir. bilgisayarın varlığı, bundan sadece 400 sene önce elmaların neden yere düştüğünü bile açıklamaktan aciz olduğumuz gerçeğini unutturmasın size.
  • yanilgi : insanlar maymundan gelir.
    gercek : insanlarla maymunlar ortak bir atadan gelirler.
  • yanilgi: insanoglu evriminin son noktasindadir

    gercek: lise 3 biyoloji dersinden edinilme bilgilerle yetinip, odtu molekuler biyoloji ve genetik bolumu profesoru edasiyla, kahvehane muhabbeti tadinda sayfalar uzunlugunda entryler giren insanoglu elbette ki daha cok gelismelidir.
  • -abooo sen ne kada cahil bir adamsın!

    darwin ilkel şartlarda yaşamıyordu sanan insanlar var. ulan 60 yıl öncesine kadar dna nedir ne değildir, bilgi nesilden nesile nasıl aktarılıyor onu bile bilmiyorduk.

    türlerin kökeni yazıldığında daha nasıl uçulacağından bile bihaberdik.
    mikrobiyoloji, genetik, kalıtım gibi günümüzün modern biyolojisi henüz ortalarda yokken darwinin evrim gerçeğinin mekanizmasını öngörme şekli takdire şayandır.

    ondan sonraki 100 yılda özellikle de son 50 yılda modern biyoloji darwin'in öngörülerine nedensellik katmış pek çok yaklaşımını da modern bilimin kabul edebileceği ciddiyette ele almıştır. türleşme hakkında yapılan sayısız çalışmanın makaleleri çarşaf çarşaf önümüzde dururken evrim hakkında hala inanmak/inanmamak seviyesinde tartışmak kuşkusuz saf bir cehaletin göstergesidir.

    teori demek ne demek ondan da bihabersiniz ey cahiller.
    14,5 milyar yıllık evrenin başlangıcından bu yana olan olaylarla ilişkili olan evrim teorisini sadece 150 yılda tüm süreçleri açıklayacak biçimde tamamlamak mümkün değildir. evrim mekanizmanın tamamını açığa çıkarana kadar evrim teorisi teori olarak anılmaya devam edecektir. bu demek değildir ki bilim dünyasının biyolojik evrim hakkında şüpheleri vardır.

    bilim dünyası evrim gerçeğini bilir ve çalışmalarını da bu temele basarak yapar. birbirinden bağımsız onlarca farklı disiplinden bilim insanlarının yıllardır süren çalışmaları biyolojik evrim temeli üzerinde durabiliyorken bir çelişki görülmüyor da, siz evinizde düşünürken mi çelişki buluyorsunuz. işte ben bu cahil özgüvenini anlayamıyorum.

    bugün biyoloji diye bir bilim dalı varsa temeli evrimdir. evrimi çıkardığınızda biyoloji ve yan dalları havada kalır. işe bakın ki sizin ideolojik bir dayatma sandığını o evrim teorisinin şemalandırdığı evrim gerçeği sayesinde günümüzde ilaçlarımız verimli tarımımız ekolojik çözümlerimiz var. yani evrim teorisi pratik anlamda çalışmakta olan, yüzyıldır sınanmakta olan elimizdeki en saygın evrim açıklaması.

    yüzbinlerce saatlik laboratuvar çalışmasının ürünü olan yüzbinlerce sayfa özgün deney gözlem ve analizin karşısına dikilmeye cesaret edecekseniz en azından iki sayfa denetimli makaleniz olsun.

    hiç bir sik üretmeyip inatla üretilene kulp takma çabanız gerçekle yüzleşmekten ne kadar korktuğunuzu gösteriyor bana. anlamaktan korkuyorsunuz. cehaletin karanlığında sorumluluktan kaçabileceğinizi bildiğiniz için anlamak istemiyorsunuz.

    ancak istememek gerçeği ortadan kaldırmıyor ne yazık ki.

    evrim gerçek, evrim teorisi de onun mekanizmasını açıklayan elimizdeki en iyi şablon. aydın bilim insanları emek vererek evrenin başlangıcından günümüze ve hatta geleceğe uzanan bu sistemi eksiksiz bir biçimde açıklayana kadar, karanlık dehlizlerinizde birbirinize anlattığınız masallara inanmaya devam edebilirsiniz. sonuçta sizin için gerçeği anlamada geç kalmanın önemi yok.

    ha yüz yıl geç kalmışsınız ha bin yıl.
    aynen böyle devam edin bilimin asi sülükleri.

    ilaçları için, iyi tarım uygulamalarından faydalanın, genetik ve kalıtımın hayatımıza kattığı tüm yaşam kalitesi sıçramasını sonuna yaşayın ama sakın gerçeği bilmeyin.

    hatta bilmemekle de kalmayın gerçeğin anlaşılmasına engel olun.
    dünya yuvarlaktır diyenleri yakanlar ancak sizin kadar zalimdi.

    yüce spagetti bizleri cahilin zulümden korusun!
  • yanılgı: ben evrem teorisine inanmıyorum

    gercek: bilimsel gerçeklere inanılmaz. bilimsel gerçekler ruh, hayalet veya din değildir. siz inansanız da inanmasanız da vardırlar. yerçekimine inanmamanızı yerçekimi umursamaz, 3.kattan atlarsanız kafayı gözü kırarsınız.

    yanılgı: evrim teorisini anlamıyorum\saçma geliyor

    gercek: kişisel kuşkuculuk antitez değildir. anneannem de laptopunum nasıl çalıştığını anlamıyor ve ona saçma geliyor ama bu laptopumun çalıştığı gerçeğini değiştirmiyor
  • yanılgı: evrim var mı yok mu tartışması bilimsel bir tartışmadır.

    gerçek: bilimsel olan tartışma "evrim şöyle mi oldu, böyle mi oldu" tartışmasıdır. zira evrim var mı yok mu tartışması, canlıları allah mı yarattı yoksa kendiliğinden mi oldular tartışmasıyla eşdeğerdir ki bu bilimsel bir tartışma değil dinsel bir tartışmadır.
  • yanilgi : birgün bir amip havuzcuğunda yüzerken oksijenli solunum yapmayı keşfetti.
    gercek : oksijenli solunum, bugün bildiğimiz haline bir kaç yüz milyon yılda gelmiştir..
hesabın var mı? giriş yap