• herbie hancock'ın yeni teknikler deneme konusundaki cesaretini gösteren albüm. bütün jazz duayenleriyle muhabbeti olmuş bir insanın çıkıp da albümünde aralıksız olarak synth, drum machine gibi aletleri kullanması, hatta daha da ileri gidip grandmixer dst gibi henüz ülke tarafından bile sindirilmemiş bir akımın* temsilcisi olan bir adama albümünde sürekli olarak görev vermesi, aynı akımın takipçilerine hitap etmesi hiç de kolay değil. fakat bu herbie, bu albümden 5 yıl önce diskocu olduğu için eleştiriliyormuş, şu sıralar "sulu caz" yapmakla suçlanıyor, hala da hiçbir eleştiri ve suçlama umrunda değil.
  • ilk baskısını 1970 yılında yapan alvin toffler kitabı. rivayet edilir ki, kitap ilk yayınlandığı yıllarda gerçekten bir şok etkisi yaratmış. batıda aynı etkiyi yeniden uyandırır mı bilinmez; fakat kitap, 21. yüzyıl türkiye vatandaşı için hala bir "şok etme" potansiyeli taşımaktadır.

    kitap özet olarak, insanlığın zaman, mekan, eşya ve beşeriyet ile olan ilişkisinde yaşadığı hızlı değişimi çarpıcı örneklerle ele almakta ve yaşanan şoku açıklamaya çalışmaktadır. toffler, yaşanan değişimleri sayısız örnekle ele alsa da, ilk akla gelen birkaç örnek verelim;

    -abd’de tarım, milli hasılaya yüzde 6 katkı sağlamasına rağmen, 360 milyon insanı doyurmaktadır.

    - 50 bin yıllık insan tarihi, ortalama yaşam süresi 62 yıla bölünürse, insanlık tarihinin 800 insan yaşamı olduğunu söyleyebiliriz. bunun 600’ünde değişim çok az veya önemsizdir. dünyayı şekillendiren tüm çılgın değişimler son 150 insan yaşamı içerisinde ortaya çıkmıştır.

    -abd’de her yıl 50 milyon insan başka bir eve-şehre taşınmaktadır.

    -1914 yılında bir abd’li ortalama 89 bin mil yolculuk yaparken, 1960’larda 3 milyon milden fazla yolculuk yapmaktadır.

    -kalifiye elemanların bir işyerinde ortalama çalışma süresi 2-3 yıla düşmektedir.

    -1500 yıllar öncesinde avrupa’da yılda ortalama 1.000 kitap yayınlanmaktadır. 1960’lı yıllarda ise her gün 1.000 kitap yayınlanmaktadır. abd’de her yıl 60 milyon sayfa bilimsel çalışma yayınlanmaktadır.

    -ilk kez 1959 yılında pazara sunulan sindy bebeklerin toplamı 10 yılda 12 milyona ulaşmıştır.

    bu ve bunun gibi yüzlerce örnek vermek mümkün, iyisi mi gerisini de siz okuyun
  • alvin toffler'ın 70'lerde yazdığı (ya da belki yüzlerce kaynağı tarayıp derlediği demek daha doğru olabilir) kitabının adı.
  • herbie hancockun albumu olan future shockin ayni isimli ikinci $arkisinin da ismidir. ayrica(bkz: future 2 future)
  • ünlü fütürist alvin toffler'ın çok ses getirmiş 1970 tarihli kitabı. kısa zamanda gelişen teknolojiyle beraber çok şeyin değişeceğini anlayan insanlar ve toplumların yaşadıkları endişe ve toffler'ın gelecek kehanetlerine dayalı bir eserdir. aslında toffler, 1965 yılında kaleme aldığı "the future as a way of life" makalesinden yola çıkarak bu kitabı yazmıştır. bu kitaptan yola çıkılarak, orson welles'in seslendirdiği ve 1972 tarihli bir belgesel de çekilmiştir.

    wiki; http://en.wikipedia.org/wiki/future_shock

    amazon; http://www.amazon.com/…alvin-toffler/dp/0553277375/
  • herbie hancock'un columbia şirketinden çıkardığı 1983 tarihli nefis albümü. parçalardan earth beat ve rockit birer klasiktir.
  • 1981 tarihli pek leziz ian gillan albumu. $arki listesi de $oyledir hatta:

    1. future shock
    2. night ride out of phoenix
    3. (the ballad) of the lucitania express
    4. no laughing in heaven
    5. sacre bleu
    6. new orleans
    7. bite the bullet
    8. if i sing softly
    9. don't want the truth
    10. for your dreams
    11. the maelstrom
    12. take a hold of yourself
    13. one for the road
    14. lucille
    15. bad news
    16. bite the bullet (live)
    17. smoke on the water (live)

    afiyet olsun.
  • 1996da yeni line up ve kotipelto vokaliyle daha kaliteli ortamda tekrar kaydedilen ve kanımca bu şekilde çok daha dinlenesi olan, stratovarius adı altında yapılan ilk bestelerden biri..
  • (bkz: false messiah)
  • aynı zamanda flashforward birinci sezon yirmi ikinci bölümünün adı.
hesabın var mı? giriş yap