• çok basittir.
    google'da araştıracak olursanız balın doğadaki tek bozulmayan yiyecek olduğunu, balın 3000 yıl bozulmadan kaldığını ve bu yüzden mumyalama işleminin balmumuyla yapıldığını görebilirsiniz.
    süpermarkette satın almak istediğiniz balın üretim tarihine bakın. mesela 2013 yılında üretilmiş olsun.
    eğer bal gerçekse son kullanma tarihinin 5013 yılı olması lazım. öyle değilse satın almamak gerek bence.
  • (bkz: budur)
  • arıları takip etmek ve o kovanın başından hiç ayrılmamak en güvenilir yoludur.
  • 5 kavanozu 100 lira değildir.
  • bir ışığı kırma açısıdır.

    bal, oldukça vizkos bir sıvıdır. doğadaki en vizkos sıvılardan bir tanesidir, yani çok az akar. saf bir balın akıcılığı çok ama çok düşüktür. vizikositenin referans maddesi suyun akıcılığıdır.

    örneğin cam, vizikositesi sonsuza giden bir sıvıdır. cam, akar. evet. amorf yapıda katılaştığı için ışık geçirgenliği bir o kadar fazladır ama ışık geçirgenliği tabi ki sadece bu etmenlere bağlı değil. fakat camın ışığı kırma açısı, gelen ışığın doğrultusuna göre çok düşüktür. yani ışık, camdan geçerken sapmaz. tabi camın özellikleriyle oynayıp odak noktasını değiştirebilirsiniz ve böylece mercekler, teleskoplar ve mikroskoplar yapabilirsiniz. mesele ışığı bir noktada aynalarla odak noktasını net biçimde ayarladığımız camda toplayabilmek.

    neyse efenim, konudan sapdık. ne diyorduk, evet.

    gerçek bal ile yapay balı da ışık kırma açısından ayırt edebiliriz. ışığı çok az kıran, vizikositesi sonsuza olmasa da çok yüksek değerlere çıkan balın kırdığı ışığın açısı oldukça az olacaktır. ancak bol glikozlu, bol katkı maddeli iğrenç balın ışık tutulduğu zaman kırdığı açı bir o kadar farklı ve keskin olacaktır.

    zaten bu dediklerim 10. sınıf öğrencisi iki güzel insanın da aklına gelmiş ve projeleri kabul görmüş. onları tebrik ediyoruz, benim de hep aklımda olan bu fikri böyle iki güzel kızın bulmasını da ayakta alkışlıyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20279324.asp

    kısacası, bala lazer tutun. lazer ne kadar yoldan sapıyorsa bal o kadar iğrençtir.
  • (bkz: bornova anadolu lisesi)
    gerçek bal denince akla hemen onun adı gelir.
  • çok kötü bir tartışma sonrası 'balım' diye seslenmek. sinirli bile olsa 'efendim aşkım' diye yanıt veriyorsa gerçek baldır.
  • gerçek bal konami'nin pes'te yaptığıdır. kusurları var evet ama daha iyisi gelmedi. yani üzerinde konami yazıyorsa gerçek bal'a ulaşabilirsiniz.

    (bkz: become a legend)
  • isteyerek denenmiş bir yol olmadığı halde %100 doğru sonuca götüren bir yöntem: diyelim ki mideniz yanıyor, bir tatlı kaşığı bal yiyin, eğer ağrı hafifler ise gerçek baldır, ağrınız iyice artarsa değildir.
  • babamın taktiğidir ... gercek bal donar
hesabın var mı? giriş yap