• hayaller: akşener reddetti ve abdullah gül çatı adayı olamadı.

    gerçekler: erdoğan hulusi akar'ı gül'ün bahçesine helikopterle indirip vazgeçirdi(teşekkürler reis, giderayak bir iyilik yaptın. bir ekmeleddin daha kaldıramazdık).

    hayaller: chp zayıf bir aday çıkaracak, chp'ye küsenler akşener'e oy verecek ve akşener cb olamasa da siyasette parlayacak

    gerçekler: %20'lere dayanan oy oranı ince açıklandıktan sonra %10'un altına indi. "beni seçmezseniz erdoğan kazanır" şantajı tutmadı, halk muharrem ince'yi istiyor.
  • hayaller: erdoğan en çok akşener'den korktuğu için tv'ye çıkarmıyor

    gerçekler: temel karamollaoğlu ve doğu perinçek akşner'den de az tv'ye çıkarılıyor. o zaman erdoğan en çok perinçekten korkuyor asasfsad(bunu hayallere mi yazsaydık :))

    hayaller: sosyal medya'da büyük bir akşener fırtınası estiriliyor, kesin çok yüksek oy alacak.

    gerçekler: sosyal medya'da herkes kendi balonu içinde yaşıyor, sosyal medyada esen fırtınanın sahada karşılığı yok. daha önceki seçimlerde chp'de olan sosyal medya bu defa akşenercilerde oluğu için akşenerciler çok ağlayacak çünkü ince'nin oy oranı %30'u geçti ve akşener'in %10'un altına indi.

    hayaller: anketler tamamen sahte, doğrusu akşener %22 ince %23. ha gayret incecileri tayyip kazanacak diye tehdit edersek mecburen meral ana'ya oy atacaklar.

    gerçekler: halka açıklanan anketler yaptıranın lehine şişiriliyor olabilir ama yabancıların yaptırdığı anketler de dahil olmak üzere hiç bir ankette akşener ve incenin başa baş olduğunu gösteren bir bulgu yok. yine de şunu akılda tutmakta fayda var, bu seçim ilk defa yapıldığı için araştırmaların referans noktası yok ve muhtemelen baya isabetsiz olacaklardır ama bu isabetsizlik akşener'in oyunun iki katı olması düzeyinde olmayacaktır.
  • siyaseti ve muhafazakar türk seçmenin eğilimlerini okumaktan aciz yazar beyanı. meral akşener %20 nin altında bir oy almayacaktır.
  • davara bak hele davara! yahu abdullah gül bakingım'dan destek almadıkça iç siyasette böyle işlere kalkışır mı? kalkışmaz! hulusi'yi sabaha kadar helikopter ile indirsinler isterlerse. meral ana ''tamam '' deseydi bugün gül adaydı. bizim tavşanlar da burada çüklerini taşa sürtüp ''dağı zktim'' diye geçiniyorlar. be hey ersoy!
  • hayaller: halk sağcı, akşener de sağcı. o zaman akşener'in şansı 2.ci turda daha fazla çünkü sağcı seçmen ince'ye oy vermez.

    gerçekler: sağcı seçmen diye bir şey yok, 55 milyon seçmen var ve bu seçmen bir çok farklı konuda aşırı soldan aşırı sağ'ya kadar uzanan görüşlere sahip. yani öyle net bir sağ-sol ayrımı yok, çoğu kişi çoğu meselenin hafif sağında veya hafif solunda olmakla birlikte "sağcı" olarak tanımlanan kişilerin öyle her konuda aynı tarafta durması da sözkonusu değil.

    hayaller: kılıçdaroğlu'nu da kazanacak diye coşturdunuz, övdünüz ama sonuç ortada. şimdi de aynısı olacak.

    gerçekler: kılıçdaroğlu hiç bir zaman geniş kitleler arasında popüler olmadı. adam zaten başından beri "liderlik vasfı yok bi kere" geyiğinin temelinde yatıyor. ha tabi sosyal medya'da akşenercilerin kopardığına benzer fırtına muhalefet tarafından hep koparıldı anca bu defa ince'nin sahalarda da fırtına gibi estiği görülüyor ve oy oranları da çok olumlu geliyor.
hesabın var mı? giriş yap