• işte o öküz gibi oturmayanlar zaten bir şeyler başaranlar.

    çok zor şartlardan çıkıp spor, sanat gibi dallarda büyük başarılar kazanıp hayatını kurtarmış insanlara bir bakın. hepsinin o fazladan fedakarlığı yaptığını göreceksiniz. garsonluk yapıp, modellik yapıp kazandığı parayı grubunun albüm kaydında kullanan insanlardan bahsediyoruz. yaptıkları zaten o yüzden bu kadar kıymetli. yetenek dediğiniz doğuştan gelen bir şey, lakin üstünü tamamlamazsanız hiçbir anlamı yok.

    "bahane göt gibidir, herkeste bulunur" derler, çok doğru bir laf. bahanelerin çok geçerli de olabilir, ama nihayetinde bahanedir. birileri yaparken sen yapamadığın sürece hayat sana "aa bahanelerin çok haklıydı, o yüzden al sana benden avans" demiyor. işin yüzünden yeteneğin olan dala mı yoğunlaşamıyorsun? o zaman ya günde 2-3 saat daha az uyuyup çalışacaksın, ya da işi gücü bırakıp tüm hayatını riske edip hayalinin peşine düşeceksin. zor mu? çok zor, ama yapan yapıyor işte.

    birlikte çalışmışlığım olan iki arkadaşım var. ikisi de dürüst, iyi çocuklar, eli yüzü düzgün, yakışıklı adamlar.. birisi iyi bir vokal, diğeri ise çok çok iyi bir vokal. iyi vokal olan arkadaşım üniversite zamanında istanbul'da güzel bağlantılar kurmuş, bir ara izmir'e dönmüştü ama şimdi tekrar istanbul'a yerleşti, orada hem müzik yapıyor hem de türkiye'nin duayenlerinden birinin tiyatro ekibiyle turluyor, yeri geliyor başrol oynuyor. çok çok iyi vokal olan arkadaşım ise bir yetenek yarışmasına katıldı, haksız şekilde elenmesine rağmen gayet güzel derece aldı. harika insanlarla çalışma şansı buldu, ülkenin çok saygıdeğer müzisyenlerinden biriyle hala iletişimi var. bu adam da istanbul'a gitse önü çok açılacak, ama ailevi sebeplerin de etkisiyle gidemiyor. izmir'de barlarda söylemenin çok ötesinde işler yapabilecekken potansiyelinin altında kalıyor. bahanesi geçerli gerçekten, kolay değil ama yine de eline geçen fırsatların bir kısmı da bir daha gelmeyecek belki.

    özet: öküz gibi oturmasanız bile hayallerinize ulaşmak çok zor, lakin öküz gibi oturunca tarkan olsan, michael jackson olsan yine gelip keşfetmez kimse seni.
  • kuruduğu hayallerin veya koyduğu hedeflerin realiteyle yakından uzaktan bir alakası olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

    asgari ücretli birinin kuruduğu veya koyduğu hedefi, ev alıp orta sınıf bir arabadır. biraz düşünse zaten bunun imkansız olduğunu fark edecek; ama bu hayaller sayesinde hayatta tutunduğu riyakarlığına aldanıyor.

    ve ayrıca, kolaya kaçmak gibi bir gerçeklik var bu toplumun.
  • motivasyon eksikliği ve depresyon ile açıklanabilecek durum.
  • kardeşim:
    "abla, en verimli yıllarımı çekyatta sığır gibi yatarak boşa geçiriyorum."

    (işsizdi)
  • eskiler buna "atalet" dermiş. ölü toprağı serpilmiş gibi, kolunu kıpırdatmaya mecalin yokmuş gibi... dışarda bir yerde bir hayat akıyor ve sen ha şimdi kalktım ha şimdi kalkıyorum diye diye, erteleye erteleye akan hayatı izliyorsun sadece. olur bana da sıkça; zira yapı müsait.
  • insanların elinden bir şey gelmiyor iyi hissetmek için, çok da yüklenmemek lazım.
  • bugünün işini sürekli yarına erteleyenler
  • bunun türlü sebebi vardır da, genetik hıyarlığı ve maddi imkansızlıklardan olanları çıkarırsak temelde alışkanlık gibi geliyor bana. bizim millet çocuğunu "otur oturduğun yere, aman evladım otur dersini çalış, otur ödevini yap, zıplama otur, çok uzaklaşmayın hatta evde oynasanıza hadi oturun şöyle "gibi telkinlerle büyütmeyi seviyor. e çocuk da hayalleriyle yaşayan bir öküze dönüşüyor olabilir tabi sonuç olarak.
  • öyleydim. psikolojik durumlar yüzünden yatağımdan kalkıp işe gidemiyordum. bir sürü hayal kuruyor fakat tek bir adım atmıyordum. ölümüne bir isteksizlik. neyse psikiyatristtir, ilaçtır derken oturdum kendimle konuştum. büyük bir risk aldım ve işi bıraktım (çok başka nedenler de var) şimdilik kafa tatili desek de sabah sporumu yapıyor, günün geri kalanında kendimi geliştirmek istediğim konulara yöneliyorum. bunu düzenli bir şekilde yapmaya başladığımdan beri daha iyiyim. edindiğin deneyimler, beceriler de cabası. iş konusu başka bir durum. onu sonra yazarım.
  • can sıkan bir durumdur.hayallerimi bir anlatsam yuh bu ne imkansızlık kardeşim dersiniz er napalım işte oturuyoruz öküz gibi sjjdjd
hesabın var mı? giriş yap