• gazeteci mustafa hoş tarafından bir kez daha ortaya konulan gerçek.

    1 - ülkenin her yanından adalet çığlığı yükseliyor.şimdi o çığlıklardan birini yazacağım. yer mersin.tarih 2temmuz 2018. ramazan topal yaya geçidinde 6/9 yaşındaki iki kardeş ve kuzenlerine çarptı. iki çocuk olay yerinde hayatını kaybetti.kuzenleri de ağır yaralandı.sonrası inanılmaz

    2 - 2 küçük çocuğun ölümü ve bir kişinin de ağır yaralandığı olay trafik kazası olarak haber yapıldı.dava başladı. sürücü ramazan topal mahkemede hızının 40/50 civarında olduğunu söyledi. güvenlik kamerası görüntüleri ise tam tersini gösteriyordu

    3 - baba ali çakmakçı ve anne özlem çakmakçı bir yandan 2 yavrularının acısını yaşarken bir yandan da adaletin yerini bulması için gece gündüz uğraştılar. bilirkişi ve uzmanların hazırladığı raporlarda sürücü ramazan topal’ın kaza değil cinayet işlediği ortaya çıktı

    4 - yaya geçidinde 2 çocuğun ölümüne bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan ramazan topal akp toroslar belediye meclis üyesiydi. mahkemede hızının 40/50 civarında olduğunu söylemesi belgelerler yalanlandı.

    5 - ramazan topal’ın frene basmak, kornaya basmak, şerit değiştirmek, manevra yapmak, hız azaltmak gibi hiç bir önleyici tedbir almadığı uzman ve bilirkişi raporlarıyla da tespit edildi.

    6- dava sırasında tanık ortaya çıktı. arabayı ramazan topal’ın değil kızının kullandığını söyledi. dava 5 gün önce sonuçlandı. akp meclis üyesi 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. ödül gibi cezaya anne özlem çakmakçı tepki gösterdi. “bir çocuğumun yaşı kadar bile ceza almadı"

    7 - yaya geçidinde işlenen trafik cinayeti davasında verilen ödül gibi cezaya aile itiraz etti. dava istinaf mahkemesinde karar bağlanacak. aile ile konuştum. gözyaşları içinde bana dediler ki;

    8 - “lütfen bizi yalnız bırakmayın.yaya geçidinde cinayet işlendi. sosyal medya bu işin peşini bırakmasın. bu cinayet cezasız kalmasın. bizim yavrularımız geri gelmeyecek. cezalar caydırıcı olsun ki başka yavrular, insanlar ölmesin. cinayetler kaza diye örtülmesin”

    dipnot: unutanlara bir kez daha hatırlatalım, cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir

    dipnot 2: benzer şekilde giresun'da vefat eden 11 yaşındaki kız öğrenci rabia naz vatan'ın katili hala serbest'dir. baba şaban vatan'ın beyanlarına göre katili saklayan kişi akp'li çoşkun somuncuoğlu'dur.

    edit: (bkz: #87461771)
  • adında adalet olan bir parti baştayken yaşanmıştır...
  • partinin adinda adalet olmasi dunya tarihinin en buyuk ironisi olabilir.

    olen yavrucaklara cok yazik olmus, ailesine sabir diliyorum.
  • yine ilgi görmeyen bir başlık olarak kalacak... bu başlığı mümkün olduğunca gündemde tutmamız lazım...bu tür adaletsizlikler ancak sosyal medyada yer bulunca gündeme gelmekte. elbette troller bu başlığa uğramayacak. ama adalet için geri gelmeyecek o iki yavrunun anası babasının belki biraz içi soğusun diye bu başlığı gündemde tutmalıyız. haydi ekşi, haydi vicdanlı insanlar...
  • adalet, sağlık, güvenlik hiç bir sistem çalışmıyor, bu devlet işlemiyor. artık "bir şey yapmalı" dedirten, çaresiz hissettiren, büyük haksızlık içeren bir olay.
  • ne zaman uyanacağız gafletten? adaletsizlikten ve sefaletten? gençlerimiz bir bir ölürken, arkada bıraktıkları bizler ne kadar sorumluluğumuzu yerine getirebiliyoruz?

    tek gayemiz araba almak, ev sahibi olmak gibi fani kıstaslarla mı değersizleşti?

    bu iki canın yok pahasına aramızdan kayıp gidişi, faillerinin de adeta bıyık altı cezaya gülüp, komik bedellerle suçu işlemesi vicdanlarımızı kanatmıyor, bizi yaralamıyorsa bizde katil kadar suçluyuz!

    adalet, hak, hukuk gibi kavramlarının içinin bomboş bizi temsil edenlerin ise bizi kukla olarak görmemesi için daha fazla yumruğumuzu havaya kaldırmalıyız.
  • adalet mülkün temelidir sözünün aslında adalet mülk'ün temelidir. yani mülkü olana göre adalet işler mülkün yoksa sen yaprağı yersin mottosunu bize gösteren bilmem kaçıncı vicdan yaralayıcı olay.

    he o da bir şey mi malum kişinin oğlu adam öldürüp 1 gün bile ceza almamıştır. bu kişinin babası şuanda dini kullanarak mitingler yapmakta ve ülkedeki en dindar adam olarak lanse edilmekte.
  • sözlükte karı kız muhabbetleri kadar ilgi görmeyecek başlıktır. kadın cinayetleri, tacizler, tecavüzler, haksızlıklar, adeletsizlikler ayyuka çıktı. islamda adamına göre muamele nerede var? yazık gerçekten yazık. bu arada bakıyorum ülkenin durumu neyse sözlüğün durumu da o.
  • ulkenin neresinden tutsan elinde kaldigini kanitlar olaylardan biri daha. konu tepede kalsa bari, belki sosyal medyanin gucuyle birseyler olur.
  • yavrucaklara yazik olmus hem de cok.

    bu haberin videosunu gordum bir iki gun once, arac sol seritten cok hizli geliyor, fren yaptigi bile anlasilmadan tam karsiya gecmeye iki adim kala felan caat diye vuruyor cocuklara.

    trafik en buyuk terordur, yaptirimlari daha agir olmalidir!
    bir kez hata yapanin ehliyetini alsan rehabiliteye gondersen en az 2ay boyle mi olur, 3hata yapanin 5sene ehliyetine el koysan diye dusunurken buna hangi motorlu tasit sektoru sahip cikar ki diye kafamda deli sorular.

    allah ailesine sabir versin yavrularin.
    keyfe keder sehir icinde o hizi yapan adaminda cani yanacaktir buna eminim, isterse padisah olsun.
hesabın var mı? giriş yap