• dökülmekte olan okul.yakın zamana kadar gereken tadilat yapılmaz ise hali nice olur merak ettiğim bina.
    eğitim dönemi içerisinde her an trompet , obua sesleri ile yankılanan,kendi kendine şakıyan tenorların dolaştığı,zemin katında sayın haldun dormen 'in tiyatro bölümü öğrencilerine ders verdiği,yaz sezonu konservatuar sınavı için hararetli çalışmaların yaşandığı mekan.

    (bkz: mimar sinan üniversitesi devlet konservatuvarı)

    edit: bre sözlükçü, böyle bir entry' i bile zamanın ötesinde'ye taşıdın ya helal olsun. ne yani, okul dökülmüyor mu(ydu), okulun içinde şan dersinden çıkanlar koridorlarda kendi kendilerine çalışmıyorlar mıydı? nedir? komiksin sözlükçü ...
  • enstrüman çalamayanların mezun olup, üstüne bir de hoca olduğu, bir tek bestesi dahi olmayan kişilerin kompozisyon bölümü başkanlığı yaptığı tuhaf okul...
  • şu an bazen tebessüm ettiğim bazen de yüzümü buruşturan anılarına sahip olduğum okul. 5 sene yarı zamanlı piyano bölümünde okuduktan sonra o yaşta canımdan bezdiğimi hissedip(tabii aynı zamanda anadolu liseleri ve özel okullarına hazırlanma zamanıydı bi sene donduriim dedim bi daha dönmedim sonra) ağlaya ağlaya bırakmıştım ve sonra uzunca bi süre, özellikle öss döneminde falan, ağlaya ağlaya dönebilmeyi diledim. ama bazı gerçeklerin farkındaydım, yani insanın böyle bi yeri bitirebilmesi, hakkıyla bitirebilmesi için kendinden çok fazla şey vermesi gerekiyor. 5-6 yaşında bir çocuk için büyük bir ıstırap olma ihtimali çok yüksek hem zaman hem de psikolojik açıdan. neden çünkü hocaların bir çoğu inanılmaz kompleksli şimdi tabii kaçı gitti kaçı kaldı ne değişti bilemem ama kendi aralarındaki anlaşmazlıkları sınav esnasında birbirlerinin öğrencilerinden çıkardıklarını biliyorum. tut ki hocanla aran iyi değil hoca değiştirmeye yeltendiğin zaman aynı şekilde zorluklar yaşandığını da gördüm. çocuğa çocuk gibi davranamayan bir sürü insan var ne yazık ki burada, çoğu hoca ne yazık ki bir ilkokul çocuğuna tebessüm edebilmekten çok uzak.
    annemle girdiğim piyano derslerini hatırlıom mesela, bazen hoca artık öyle bi azarlıyodu ki, anneme bile ters laflar söylediğini hatırlıyorum, hem o hem ben ağlıyoduk ders çıkışında. ama şimdi dönüp baktığımda değmez miydi acaba diyorum.. yani ne olursa olursun o zorluklara katlanmak ama hep müzikle olmak.
    oraya güzelliğini veren hocalardan çok öğrencileri, o binanın eski havasıydı sanırım. merdivenlerin başında saksafon, obua vs çalan öğrenciler, her yerden gelen ayrı bir enstürman sesi... şimdi hayal meyal dolaşıyor aklımda hepsi.. güzeldi yine de ne kadar sinirden ağlatmış olsa da beni bol bol. şimdi piyanoma baktığım zaman suçluluk duyuyorum biraz, devam etseydim en azından devam etmeyi deneseydim en olmadı sınıfta kalıp atılsaydım yani daha fazla şey öğrenmiş olurdum daha da olayın içine girebilirdim belki ne bileyim.
    ama hocalar kesinlikle kompleks küpü yani çok yazık cidden umarım değişiyodur hafiften..
  • kubik, gudik, kesinlikle okula elverişli olmayan bina.
    bir zamanlar şan bölümünde okuyan zat ı muhteremler egzersiz yaparken, çiçek satan çingeneler onları taklit ederlerdi. şancılar çıldırır, bu durumla çingeneler çok eğlenirdi. işin gerçeği çingelerden bazıları bazı şancılardan çok daha güzel ses çıkartabilirdi...
    gel gelelim bu güzide eğitim yuvasının duvar diplerinde çingeneler hala şakıyor mu bilemem ama,binanın yanından geçerken gayet net anlaşılıyor ki bir kaç meczup okulun duvarlarına işemektedir. * bugün itibariyle yeniden şan bölümünde okuyan arkadaşlara, okula katlanmalarının yanı sıra pencereyi açtıklarında karşılaştıkları kesif sidik kokusuna karşı sabırlar dilerim.
  • özellikle piyano bölümünde zamaninda cocuklara karsi cok ciddi derecede psikolojik baski ve istismar yapilmis okul. o ne garip iliskiler, ne asagilamalar, ne baskilar. klavierspielerin filmi haltetmis, gelsinler görsünler. zaten abuk sabuk bir egitim sistemi, verirler 7-8 tane parca elinize, bir yil boyunca bunlari calisirsin, ola ki tek bir hata yap sinavda, bir sene ayni parcalari tekrar. ama zaten yil sonu sinavi öncesi öyle bir baski yapilir ki, birak hatasiz calmayi, kapidan piyanonun basina bile gidemezsin titremeden. 10 sene olmus bu okulun lisans diplomasini alali, hala bir travma icindeyim. bir kac istisna haric, ne müzikten, ne de egitimcilikten bir skim anlamayan ögretmen/piyanist müsvetteleri istila etmis orayi. diger bölümler daha rahat daha bir insancil olabilir ama akli olan cocugunu piyano bölümüne vermemelidir.
  • artık, bir odada 3 piyanosu olan ve kantinindeki plazmayla öğrencilerine mezzo tv yayını yapan fakir okuldur.
  • öğrencilerine denize nazır çalışma odalarında enstrüman çalışma imkanı veren okul. ama zaman içinde sınavların, çalışma temposunun ağırlığı altında ezilirken, denizin varlığı, manzaranın güzelliği, vapurlar filan unutulur gider. yarı zamanlı programlar hakkında en detaylı, en sağlam bilgi, öğrenci işlerinden alınır. bir abla var orada, kıvırcık saçlı, kısa boylu, hafif toplu; standart bir memurdan tek fazlası güler yüzlü oluşu. işte o bayağı yardımcı oluyor.
  • olası istanbul depreminde kadıköy'de yıkılacak ilk binadır. buraya yazıyorum ki ölürsem falan bir hatıra olsun.
  • senfoni orkestrası oldukça iyi olan okul... burada okuyan insanlar gariptir ve çoğu zaman şaşırtırlar sizi... az odası, kötü şartları olan bir okuldan bir salon dolusu izleyiciyi enstrümanlarından çıkardıkları seslerle etkileyebilen öğrenciler çıkması tuhaftır... orkestrada çalanlar ise özel ilişkilerinde anlaşamasalar bile sahne üstünde bütün olmayı becerirler... yöneticileri kötü, eğitimi vasat, ama bazı öğretmenleri dünya standartlarında olan ve herşeye rağmen iyi müzisyen çıkarabilen bir okuldur... aslında okulun marifeti değil öğrencilerin yeteneğidir tüm olan biten...
  • vaktiyle birincilikle girmişken yedi sene sonunda "tırlatmak üzere, çabuk kurtarın" teşhisiyle neyse ki kurtulduğum, buna hiç mi hiç pişman olmadığım, bütün çocukluğumu aşağılanarak ve hakaretler yiyerek geçirdiğim, hala izlerini taşıdığım tımarhane. aklı selim hiçbir insanın kapsama alanına girmemesi lazım gelen pembe bina.

    allah saklasın...
    (bkz: özen veziroğlu)
hesabın var mı? giriş yap