• japonum demez belki ama eline silah alıp da fuji dağında da tsubakuro dagında da konaklamaz.

    debe editi : soklardayim sayin sozluk. su entrynin debe'ye girmesi beni gercekten sasirtti. yazarken bile ulan ne klise laf ettim falan demistim.
    ne bileyim cok daha tatlisko cok daha bilgi iceren entrylerim vardi. hatta iclerinde ulan ne komik yazmisim dediklerim bile vardi.

    neyse kisfmet bunaymis. ehehe sukela veren elleriniz bal tutsun, bal tutan parmaklarinizi yalayanlariniz da cok olsun ^^
  • abd vatandaşı olan ama kızılderili olmayan, dünyanın her gittiği yerinde "ben amerikalıyım" havası ve avantajlarını yaşayan kişilerin japon versiyonu.
  • orospu çocuğu katil, pezevenk, ibne, faşo olmaktansa japonum der.
  • japonyada yaşamak istemezse yurdu bellidir, memleketine türkiye'ye döner. vatansız köpekler gibi dağlara sığınıp bebekleri öldürerek yaşamaz.
  • japon olmadığı için japonum demeyen türk.

    türkiye vatandaşı olan kürtlere neden kürt deniliyorsa ve onlar da kendilerine neden türk değil de kürt diyorlarsa, japonya vatandaşı olan türklere de türk denilmesinde bir sakınca olmadığı için böyle davranıyor olabilir.

    ayrıca, senin türküm demen türkleri yüceltmeyeceği gibi, çıkıp bas bas bağırarak ben türk değilim demen de türkleri küçültmez. bu toprakların yerlisi olduğun halde bu kadar ezik olmanın sebebi yalnızca türkler değil. suçu biraz da kendinde aramalısın.

    ırk olayını ve ırkçılığı çok yanlış anlamışsın kürt kardeş.
  • japonyanın tüm olanaklarından yararlanıp japon askerlerine kurşun sıkmaz.

    miyazaki şehrine de gidip türkçe isim "yeni köy" gibi bir isim koymaz, miyazaki ise miyazakidir.
  • japon olmak jus sanguinis ile belirlenir, yani kan bağıyla. bu sebepten ötürü japon vatandaşlığına geçen bir türk, hiçbir zaman kanunen japon olamayacaktır. jus soli ile belirlenen amerikan vatandaşlığı böyle değildir örneğin, amerikan vatandaşı olunca kendinize amerikalı diyebilirsiniz. japonya için ise anca vatandaşlık almış yabancı olursunuz kanunen. ve gerçek hayattan gitmek gerekirse, ömrünüz boyunca japonya'da sizi tanımayanlar size turist muamelesi yapacaktır. "nerelisin?", "ne zaman ülkene dönüyorsun?" vb sorularla ölene kadar karşılaşacaksınızdır.

    ve şunu belirteyim, ne hikmetse askerlikten kaçmak için çifte vatandaşlık durumundakiler tam bir türk gibi davranıp japonya vatandaşlığını seçiyorlar.
  • çin ajanı, ejder locası mensubudur.
  • japon lobisi ipini çeker.

    (bkz: serkan anılır)
hesabın var mı? giriş yap