• (bkz: sporun kanser riskini azaltması)

    bunun yanında kansere dikkat çekmek, bağış toplamak vs gibi sebeplerle de bu etkinlikler düznleniyor zaten. yoksa kanserim, yürüyeyim de geçsin gibi salak bir mantığı yok olayın tabii ki.

    (bkz: başlık başa kalmış)
  • içerikler okunduğunda kolayca görünebilen mantık.
    (bkz: sağlıklı yaşam)
    (bkz: farkındalık)
  • çok kolaydır, herkes kurabilir.

    o da şudur: toplumsal bilinç oluşturmak. insan olsanız düşünürdünüz.
  • insan olmayanların haliyle anlayamadığı mantık. toplumsal bilinç oluşturmayı kanserden haberdar olmak sananlar olduğu için böyle yürüyüşler var. evet kanserden haberdarsın da kaç senede bir smear alınması, mamografi çekilmesi, kolonoskopi yapılması gerektiğini biliyor musun? kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır, hangi yaştaki vajinal kanamalar tehlikelidir biliyor musun? prostat muayenesi ne sıklıkta yaptırılmalıdır biliyor musun? nelerin kanseri tetiklediğini bili yor musun? vitamin hapı kullanmanın kanseri engellemediğini bilakis tetiklediğini biliyor musun? hangi meyvelerde a-e-c vitaminler var biliyor musun? lifli beslenmenin kolon kanserinden koruduğunu biliyor musun? sigaranın kanser riskini kaç kat arttırdığını biliyor musun? yazın tatile gittiğinde cilt kanseri olmamak için nasıl güneşlenmen gerektiğini biliyor musun? sorsan ben kanserden haberdarım dersin. ayı.
  • ayrıca kanser hastalarının sadece ilaca ihtiyacı olduğunu sanan ayıların anlayamadığı yürüyüşler. bunların kafası o kadar küçük ki ''devlet ilacı veriyor daha ne istiyorsunuz ya...'' diyebiliyor.

    ağır ahlaksız olduğu için bağış toplamayı cukkalamak sanıyor. tabi, birileri bu işle uğraştığı için bu da her bağışın çalındığını sanıyor.

    kanser tedavisi sadece ilaç tedavisi değildir. ilaca ulaşmaktır aynı zamanda. sen sivas'ın köyü ile sivas'ın merkezi arasında 140 km yol giden fakir köylü kadınları görmedin. zannediyorsun ki ülkedeki tüm onkologlar herkese 5 km uzaklıkta. o kadınların, o amcaların çoğunun kemoterapi almak için geliş parası varsa gidiş parası yok. vicdansız. sana ne lan, sana ne? insanlar yürüsün, konuşsun, bağış toplasın. sana ne?
  • bazılarının kafasının almadığı yürüyüş. kendi düşüncesinden olmayan insanların toplamasından rahatsız olduğu için insanlığa bir ayıp bir günah olarak dünyaya geldiği için bu iğrenç kokuşmuş tayfa insanlara faydalı olmak ne demektir bilmez. onun için sadece iğrenç siyaseti ve kuyruk acısını gidermek için yarattığı elitler sınıfı vardır. o elit dediğin adamlar bu ülkeyi seven ülkenin namuslu vatandaşları. birilerine yardım etmek, birilerini uyarmak istiyor. sen ama sadece hayvanlıktan kalemini satmaktan anladığın için bunları anlayamazsın.
  • bilmek ile farkında olmak arasındaki farkı ayıramayan malların anlayamayacağı mantık.

    misal, insan olduğunu bilirsin ama farkında değilsindir.

    o zaman ayısındır.

    (bkz: farkındalık)
  • hiç değilse tek bir insanı bilinçlendirmektir.

    birçok kanser türü erken evrede teşhis edilmesi kaydıyla öldürücü değildir, bunun için de düzenli tarama yapılması gerekir. bunun yanında, spor, doğru beslenme gibi etkenlerle kanser riskini mümkün olduğunca azaltmak, hatta bazı türlerde kanserin oluşmasını önlemek imkan dahilindedir. misal, her yıl yüz binlerce kadının ölmesine neden olan rahim ağzı kanserinden hastalığa yakalanmadan önce yapılacak bir aşıyla, evet tek doz aşıyla korunmak mümkündür. kadınlar memelerini elleriyle birkaç saniye yoklayarak meme kanserini ölümcül olmadan durdurmak için ilk adımı atabilir. bu iki kanser türüne en sevdiğim kadınlar yakalandı. ve ben sevdiğim kadınların yıllar önce kendilerine bu uyarıları yapan insanlarla tanışmış olmasını çok isterdim.

    sahte kanser ilaçlarının bilhassa bu topraklarda önü alınamıyormuş, ilaç şirketleri ender görülen kanser türleri için karlılığı gözeterek etken madde araştırması yapmıyormuş, "türk gibi sigara içmek" deyimi bütün avrupa'ya yayılmış, türkiye dünyada akciğer kanseri insidansı en yüksek ülkeymiş, sen troll kafanı bunlarla yorma güzel kardeşim. bırak o güzel insanlar, dikkat çekmek için hafta sonlarından feragat ederek yürüsünler, belki senin sevdiğin bir insanın da sağlıklı yaşamasına vesile olurlar.
  • kahrol düşman al sana bombe gibi bir şey de olabilir, bilinçlendirme amaçlı da olabilir.

    klavyede yazabilecek kadar aklınız varsa ki var, ayırdına varabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap