• insanin hicbir dis etken yokken alev almasina verilen isim. beyin dalgalariyla iliskisi oldugunu soyler bicok kisi.
  • yani, spontaneous human combustion

    kendiliğinden yanma başlığı altına taşınmış olan bu yanma durumu, yalnızca "insanlar" tarafından gerçekleştirilebiliyor, dolayısıyla bu olaya "kendiliğinden yanma" gibi bir ad verilecekse içine bir şekilde "insan" kelimesi de eklenmeli. yoksa böyle ne anlattığı belli olmayan yarım yamalak tabirlere, sırf türkçedir, dil bayrağımızdır gazıyla tamah etmek zorunda bırakılırız.

    kendi kendine yanan insanlar adı verilen bu vakalarda insanın gövdesi tamamen, kemikleri bile toz haline gelene dek yanıyor, fakat çevredeki eşyalar hiç alev almıyor.
    geçenlerde bbc'de kendisi de domuza benzeyen bir doktor olayı bir domuz cesedi ile gerçekleştirdi, domuz içten içe yanıyor, vücuttaki yağ yanmanın sürekli olmasını sağlıyor ve ısı vücudun kendi içinden geldiği için kemikler bile unufak oluyor. supernatural ya da benzeri hiçbir etki yok yani. zaten olay her zaman yalnız yaşayan insanların ya da öldürülüp yakılan cesetlerin başına gelmiş. diyelim ki yaşlı teyze kibritle ocağı yakmaya çalışırken giysisi tutuşuyor, teyze sözdürmeye çalışırken korkudan kalp krizi geçiriyor, ölüyor ve yanmaya devam ederek kömürleşiyor.

    olayın "human combustion" olduğu doğru yani, ama "spontaneous" bölümü yalan dolan.

    (bkz: patlarsam yanarsın)
  • varligi bilimsel olarak ispat edilmemi$ paranormal olaylardan biri. bir zamanlar bilinmeyen dergisinde sikca i$lenen bir konudur.
    ki$i hicbir di$ etki olmaksizin, kendi kendine, icsel bir enerji ile yanar ve ceset taninmaz halde bulunur. olaylar geli$ir...
  • bazı araştırmacılara göre iç enerji alanlarındaki nedeni bilinmeyen artış nedeniyle oluşan kendiliğinden yanma olayı.
  • (bkz: south park)
    (bkz: stan marsh)

    randy marsh * adlı bilim adamına göre insanların sevgilileri ile beraberken afedersiniz osuruklarını tutmaları ve bu gazların bağırsaklarda sıkışarak bir anda patlamasını konu alan patlamadır bu. aynı zamanda, bu patlamayı açıklayarak kendisine nobel ödülü kazandıran teoridir. akla gelen ilk çözüm, "fart-on-a-regular-basis" çözümüdür ki, vatandaşların düzenli olarak durmaksızın osurması tavsiye edilmektedir.. bir süre sonra bu çözümün patlamayı engellediği, ancak aynı zamnada da ozon tabakasında incelmeye yol açarak global ısınmaya yol açtığı gözlemlenir. randy marsh, bu soruna da "her zaman osurmayın, düzenli ama gerektiği kadar osurun, herşeyin azı karar çoğu zarar arkadaşlar" diyerek çözüm getirmiştir.
  • ani insan yanmaları. paranormal olayların en önemlilerinden...

    bazı kişiler 6,000 derece santigratta birdenbire, birkaç saniye içinde yanıp kül oldular. geriye sadece portakal rengine bürünmüş ve küçülmüş bir kurukafa kalıyor.

    henüz bilimsel bir açıklama bulunmuyor. otopsi uzmanları bu insanların çok kısa zamanda yüksek ısıda yandıklarını söylüyorlar. bilinen kadarıyla senelere göre olay adedi: 1950'de 11 olay, 1960'ta 7 olay, 1970'te 13 olay, 1980'de 22 olay. bazı ortak noktalar var; olay kurbanlarının büyük çoğunluğu yaşlı, şişman ve yalnız yaşayan kadınlar. önemli olaylar ise şöyle sıralanabilir:

    1673
    french fiery death

    1725, whit monday
    nicole millet's fiery demise

    1744, apr.
    grace pett's combustion

    1749
    madame de boiseon's fiery death

    1802, mar.
    massachusetts fiery death

    1847, june
    countess of goerlitz's fiery death

    1852, july
    john anderson's fiery death

    1860
    mrs. pully's fiery death

    1864
    unnamed woman's fiery death

    1885, dec.
    mrs. patrick rooney's fiery death

    1888
    aberdeen soldier's fiery death

    1904
    gladys cochrane's fiery death

    1908
    wilhelmina dewar's fiery death

    1916, dec.
    lillian green's fiery death

    1930, jan.
    nora lake's fiery death

    1938, aug. 27
    phyllis newcombe's combustion

    1938, oct.
    maybelle andrews'combustion

    1949, dec.
    ellen coutres'fiery death

    1951, july 1-2
    mary reeser's strange death

    1953, may
    esther dulin's fiery death

    1957, may
    anna martin's fiery death

    1959, jan. 31
    jack larber's fiery death

    1959, dec.
    billy peterson's fiery death

    1960, nov.
    pike county fiery deaths

    1964
    london fiery death

    1964, oct.
    olga worth stephens'combustion

    1966, mar. 13
    john greeley's combustion

    1966, mar. 13
    george turner's combustion

    1966, mar. 13
    willem ten bruik's combustion

    1966, dec.
    dr. john irving bentley's fiery death

    1980, jan. 6
    blackwood fiery death

    1980, oct.
    jenna winchester's combustion

    1982, aug.
    chicago fiery death
  • bu tip paranormal geyikler her zaman olagelmişlerdir. olup olmadıklarını ispatlamak da ajda pekkan'ın porno filminin varlığını tartışmaya benzer; kimse görmemiştir, herkes birilerinden duyar ve sizin görmemiş olmanız da böyle bir film olmadığına kanıt olmaz - ki ben gördüm.

    durum oluşu itibarı ile de bilimin henüz açıklama getiremediği işlerden ekmek yiyen abidik işler uzmanları için biçilmiş kaftandır zira bilimsel açıklamaya dayanak oluşturabilecek tüm deliller olay ile birlikte kül olur giderler.

    kendi kendini yakanlar bir tarafa, durduk yerde alev almanın - eğer gerçekse - metabolik bir bozukluktan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. zira, misal kolunuzdaki tüm atp'ler enerjilerini bir anda serbest bıraksalar değil alev almak ufak çapta bir füzyona bile sebebiyet verebilirler.
  • spontan yanma denilen ruyalara girececk kadar korkunc olay.
hesabın var mı? giriş yap