• (bkz: beyin göçü)
  • bu açıklamayı yapan yök başkanı olunca, insan bunun bu işle ne alakası var diyor. açıklamayı yapan genelkurmaydan bir isim olsa, deriz ki demekki ordu da ihtiyaç var bunu dile getiriyor. açıklamyı yapan meclisten bir isim olsa deriz ki demekki yasada böyle bir değişiklik yapmayı planlıyorlar. eee peki yök başkanına ne askerlikten? ihtiyacı olan o değil, bunu gerçekleştirme yetkisi olan o değil. hadi dese üniversiteye kısa dönemden yararlanmak için gelenler var, üniversitelerin bu yönde kötüye kullanımını önleyelim. e ona da kabul. ama bu açıklamayı niye yaptı ben çözemedim.
    (bkz: akp nin sunni gündem yaratma çabası)
    (bkz: akp nin halkı uyutma taktikleri)
  • hayatının en güzide 4 5 yılını bi okul için harcamış insanlara verilebilecek en boktan hediye...
  • 4. sınıf aöf okuyan beni gece gece yusuflatan haber ...
  • müthiş büyük bir çılgınlık planı ile ilgili müthiş büyük bir gaf!
    üniversitelere girmeyi başaramayan, üniversitelilerin aklını çelip oyunu almanın zor olduğunu bilen bir ideolojik görüşün, daha çok nüfusa sahip (kişi başına üniversitelilerle eşit oya sahip- herkesin bir oyu var) ve kandırmanın daha kolay olduğu milyonlarca "oy"dan oluşan bir güruha sözde "eşitlik, özgürlük" vs zırvalık kılıfında oy rüşveti.
    türban olayında da (ki hizmet alanın türban özgürlüğünü, "özgürlük" olması açısından hala ve hala destekliyorum, hep destekleyeceğim), bu olayda da açıkça görülüyor ki, bunların özgürlük, eşitlik ve demokrasi anlayışları, toplumu ileri götürüp, çağdaşlaştırıp; eğitimli, bilim yapan ve ilericilere taviz verip toplumu ileri ile eşitlemek değil, bariz bir şekilde ileri, çağdaş, eğitimli olanı toplum seviyesine çekerek "eşitlemek"...

    edit:
    bu arada, açıklama "kısa dönem askerliğin ortadan kalkıp, bir üniversite mezununun 6 ay da olsa eğitimsiz asker muamelesi görmesinin, uzman çavuşlardan, astsubaylardan emir almasının, tuvalet temizlemesinin, bahçe temizlemesinin çok sağlıklı olmadığı için tüm üniversite mezunlarının yedek subay olarak yapması gibi bir düşünce ile kısa dönemliğin kalkacağı söylense, öpüp başıma koyacağım. ama fikirde açıkça söylenen, üniversite mezunu olan ile olmayanın aynı koşullarda, aynı sürede askerlik yapmasının istenmesi...
  • herkes eşit süre,
    bazıları ise daha eşit süre (misal sıfır süre) askerlik yapacak demektir.
  • "4 senelik universite mezunları 16 ay askerlik yapacak denmemis, askerligin kısalması soz konusu, yani bir esitleme ile herkes 6 ay yapacak."
    (bkz: profosyonel orduya gecisle kısalan askerlik suresi)
    (bkz: askeri harcamalar da tasarruf calısmaları)
hesabın var mı? giriş yap